Lekkende douche op verdieping drie zet gloednieuwe school van 10 miljoen euro blank: opening uitgesteld

De bouw van de school aan de Oude Dokken.
Jeroen Desmecht De bouw van de school aan de Oude Dokken.
De opening op vrijdag 25 oktober van de school ‘de Muzische leerThuis Melopee’ aan de Oude Dokken in Gent wordt uitgesteld. Door een lek in de douches loopt het water van op de derde verdieping door de nieuwbouw. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “De verhuis was ten vroegste woensdag gepland.”

Een moestuin van 49 vierkante meter, een klimmuur, een gigantisch terras en een buitensportkooi: de toekomstige speelplaats van de Muzische leerThuis Melopee laat weinig aan de verbeelding over. Behalve de speeltuin, is ook de binnenkant van het gebouw alles behalve alledaags. Zo zijn er klassen met elkaar verbonden én heeft de school een muziekstudio. Lesgeven doen de leerkrachten binnenkort ook met twee. Het totale kostenplaatje van al dit fraais bedraagt dan ook 10 miljoen euro.

“In het water gevallen”

“Om half zes zaterdagochtend kregen we de melding binnen”, klinkt het bij brandweerzone Centrum. “De derde verdieping, waar de sporthal en de kleedkamers zich bevinden, stond onder water. Dat sijpelde door het plafond, waardoor de rookdetectoren afgingen.”

De brandweerlieden draaiden de hoofdkraan dicht en zetten de elektriciteit uit. Zondagmiddag passeren nog experts om de veiligheid van het gebouw te controleren. Op 25 oktober staat de officiële opening gepland, maar die gaat allicht niet door. “Hoelang het al lekt, weten we niet”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen). “Het is voorlopig onduidelijk wat nu zal gebeuren. Maandag zitten we opnieuw samen voor een vergadering. Nadien volgt meer duidelijkheid. Sowieso was de verhuis van de school pas ten vroegste voor woensdag gepland. Voor maandag en dinsdag stelt zich dus nog geen probleem.”

Indien het openingsfeest van vrijdag niet doorgaat, roepen we alle bevriende muzikanten op voor een grote jamsessie met én voor de kinderen. Dat zal plaatsvinden op onze oude locatie in Sint-Amandsberg

Directeur Bart Devaere

In het gebouw was al een kinderopvang aanwezig. Verschillende diensten hebben dit weekend alles in het werk gesteld zodat de kinderen die in het kinderdagverblijf verblijven, niet moeten verhuizen. Omdat het om nog zeer kleine kinderen gaat, is een tijdelijke verhuis niet aan te raden. Zij kunnen maandag terugkeren.”

(Lees verder onder de foto)

Jeroen Desmecht

“Uiteraard komt dit net voor de opening heel hard aan en is ook de verslagenheid bij het team heel groot”, reageert directeur Bart Devaere. “Als team staan we gelukkig sterk genoeg om deze tegenslag aan te kunnen. Onze focus ligt nu maximaal op het vermijden van eventuele gevolgen voor onze kinderen. We zaten afgelopen weekend meermaals samen om ervoor te zorgen dat zij een volwaardig alternatief programma kunnen krijgen waar nodig. We blijven zingen. Indien het openingsfeest van vrijdag niet doorgaat, roepen we alle bevriende muzikanten op voor een grote jamsessie met én voor de kinderen. Dat zal dan plaatsvinden op onze oude locatie in Sint-Amandsberg.”

RV / Facebook
Stad Gent4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • gerard wauters

  Met 3 leerkrachten voor de klas? En ik dacht dat er een leraren tekort was. In Gent kan toch echt alles.... behalve normaal de stad bezoeken, of parkeren.

 • Leo Kaya

  Gent zoals de andere centrumsteden, ontvangen massa's geld dat van de buiten weggeplukt wordt. Ze weten echt niet wat ze moeten doen om het op te krijgen. In dure rommel van lage kwaliteit stoppen, lijkt me echter geen goed idee.

 • Bruno Suykens

  De bevoegde schepen moest verantwoordelijk worden gesteld voor de hoeveelheid weggelekt water. Elke druppel. Ze verwachten van de burger dat hij ook verantwoording aflegt van zijn waterverbruik, electriciteitsverbruik, eten, drinken en toiletgang en zo veel meer.

 • Albert De Vries

  't Ja, een gebouw dat nog niet opgeleverd is feestelijk willen openen, geen goed idee