Lek in appartement Woningent veroorzaakt al drie maanden overlast

Rostita De Visschere en haar buurman moeten dagelijks meermaals dweilen in de gangen.
Didier Verbaere Rostita De Visschere en haar buurman moeten dagelijks meermaals dweilen in de gangen.
Een lek in een appartement van Woningent aan de Opgeëistenlaan 380 in Gent veroorzaakt al meer dan drie maanden overlast. Het water vloeit er aan een tempo van één emmer per uur de gangen in. Aan het plafond ontstaan onveilige situaties aan de verlichtingselementen. 

“Meer dan drie maanden geleden kaartten we het probleem aan bij de diensten van Woningent. Er werd hier al eens een deel van de vloer opengebroken. Maar meer is er nog niet gedaan om het probleem op te lossen”, zucht Rosita De Visschere die al 21 jaar in het appartement woont. Ze was er één van de eerste huurders en heeft eigenlijk nog nooit problemen gehad. “Maar nu blijft dit maar aanslepen. Telkens ik iemand bel of mail bij Woningent, zijn ze niet op de hoogte. Het is om moedeloos van te worden”, zegt Rosita. 

Een waterlek op de Opgeëistenlaan zorgt al meer dan drie maanden voor overlast.
Didier Verbaere Een waterlek op de Opgeëistenlaan zorgt al meer dan drie maanden voor overlast.
Didier Verbaere

Het lek situeert zich ergens op de zesde verdieping van het zeven etages hoge gebouw. Water vloeit er weg en zoekt zich een weg naar beneden via de buis van de brandhydrant. Op elke etage tussen de zesde en eerste verdieping vangen bewoners het water met emmertjes op en is het dweilen met de kraan open. 

Gevaarlijke toestanden want het water zoekt zich ook een weg naar de elektrische leidingen.
Didier Verbaere Gevaarlijke toestanden want het water zoekt zich ook een weg naar de elektrische leidingen.

“In sommige appartementen loopt het water ook onder de deur binnen. En het wordt ook gevaarlijk, want het water loopt nu ook al via de elektriciteitsleidingen naar beneden. Er waren al verschillende kortsluitingen”, zegt Rosita. 

Woningent stuurde een technische ploeg naar het gebouw. Die legde een deel van de vloer open op de zesde verdieping en maakten een bypass met leidingen. Maar het probleem is nog steeds niet opgelost. “Het is jammer dat dit niet sneller gaat. Ondanks onze vele klachten”, besluit Rosita. Bij Woningent was omwille van de feestdagen niemand bereikbaar voor commentaar.

Didier VerbaereReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.