Leidingwater urenlang onderbroken in Wondelgem en Mariakerke, Farys zoekt oorzaak

Farys
Koen Moreau Farys
Grote delen van Wondelgem en Mariakerke zaten tot deze middag zonder leidingwater. Watermaatschappij Farys is volop op zoek naar de precieze oorzaak. Een lek is uitgesloten.

De problemen begonnen woensdagochtend rond 8.30 uur ter hoogte van de Veronicastraat in Wondelgem. Daar voerde Farys onderhoudswerken uit aan waterleidingen. “Er was gepland dat er een lagere druk op de leidingen zou zitten, zeker op hoger gelegen verdiepingen”, legt woordvoerder Bruno Pessendorffer uit. “Het water werd overgekoppeld naar een transportleiding, zodat de leidingen waaraan gewerkt werd vrij zouden zijn.”

Maar dan werd de druk op de leidingen niet alleen lager, in verschillende straten viel de druk volledig weg. “We weten nog niet wat de juiste oorzaak is. Er is een grotere afname van water dan voorzien en omdat we met een transportleiding werken, is het getroffen gebied groter.” Een lek is zo goed als uitgesloten omdat er nergens op het net een duidelijk verlies van water is.

In Mariakerke werd de watervoorziening tussen 10 en 11 uur grotendeels hersteld. In Wondelgem duurden de problemen tot rond de middag. “We kregen verschillende oproepen van mensen die dachten dat we werken uitvoerden zonder het te laten weten, maar het ging hier wel degelijk over onvoorziene omstandigheden”, zegt Pessendorffer nog. “De komende dagen zouden we meer duidelijkheid moeten hebben over de precieze oorzaak van de panne.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.