Leerlingen Sint-Vincentius steken handen uit de mouwen voor klimaat

De leerlingen volgden een workshop rond het maken van duurzame zeepjes en inpakken met duurzame materialen.
Elona De Maesschalck/Ekobie De leerlingen volgden een workshop rond het maken van duurzame zeepjes en inpakken met duurzame materialen.
De leerlingen van het vierde jaar Verzorging-Voeding van IVV Sint-Vincentius namen donderdagnamiddag deel aan verschillende acties rond het klimaat. In samenwerking met vzw Ekobie ruimden ze zwerfvuil en leerden ze duurzame zeepjes maken tijdens een workshop.

Het initiatief voor de namiddag kwam van vzw Ekobie: een vereniging die zwerfvuilacties organiseert op donderdag onder de noemer #TrashThursday. Geen klimaatmars dus, maar wel zwerfvuil ruimen in en rond de school. “Omdat Ekobie en de school overtuigd zijn dat je effectief kan opstaan en iets kan doen voor je natuur en omgeving”, verduidelijken Ellen Ongena van Ekobie en leerkrachte Babette Lagast.

Samen met Ekobie staken de leerlingen de handen uit de mouwen om zwerfvuil te ruimen.
Elona De Maesschalck/Ekobie Samen met Ekobie staken de leerlingen de handen uit de mouwen om zwerfvuil te ruimen.

Er vond ook een ‘Do it Yourself’-workshop plaats rond milieuvriendelijkheid. De leerlingen leerden zelf zeep maken en inpakken met duurzame materialen. Meer informatie over het initiatief is terug te vinden op de Facebookpagina van Ekobie.

De leerlingen staken samen met Ekobie de handen uit de mouwen om zwerfvuil te ruimen.
Elona De Maesschalck/Ekobie De leerlingen staken samen met Ekobie de handen uit de mouwen om zwerfvuil te ruimen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.