Leerlingen Sint-Lievenscollege ruimen zwerfvuil met kajak

De leerlingen van het Sint-Lievenscollege staken de handen uit de mouwen.
Gianni Barbieux De leerlingen van het Sint-Lievenscollege staken de handen uit de mouwen.
Een honderdtal leerlingen van het Sint-Lievenscollege trok woensdagnamiddag de handen uit de mouwen om de omgeving van Portus Ganda op te kuisen.

Aan de Scaldissluis ging 30 kajaks te water om zwerfvuil te verzamelen. Ook op het land gingen 70 leerlingen op pad. De klimaatwerkgroep van de school kwam met de actie op de proppen als alternatief voor de klimaatbetogingen in Brussel. “De klimaatwerkgroep mondde uit in zeven concrete projecten gaande van het uitschrijven van een klimaatleefreglement dat integraal deel zal uitmaken van het schoolreglement tot het verbannen van PET-flesjes op school. Het blijft dus niet bij protest op het Sint-Lievenscollege. Een van deze projecten is ook het blijvend sensibiliseren van de jongeren en het door hen opgenomen engagement en enthousiasme verder aanmoedigen en levend houden. Daarom organiseert de werkgroep ook doe-activiteiten zoals vandaag”, aldus Steven Ronsijn, pedagogisch directeur van het Sint-Lievenscollege.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.