Last van stress? Bijlwerpen helpt en kan in najaar aan Dok Noord in Gent

Uitbater Stephane Van den Berghe toont hoe het moet in de vestiging in Gullegem
Maxime Petit Uitbater Stephane Van den Berghe toont hoe het moet in de vestiging in Gullegem
Voor wie graag al eens zijn innerlijke viking los laat, is er dit najaar een oplossing in Gent. Dan opent aan Dok Noord een bijlwerp-centrum. Urban Axe Throwing heet dat. Het zou ideaal zijn als teambuilding-activiteit én om stress weg te werken.

Toegegeven, we moesten eerst checken of het om een grap ging, maar het blijkt doodserieus te zijn. In het West-Vlaamse Gullegem openden eerder dit jaar al een vestiging van Luberjacks met 7 bijlwerpbanen. Binnenkort openen zelfs twee centra met 20 werpbanen, namelijk in Eeklo en Aalst. Gent volgt in het najaar in het winkelcomplex Dok Noord.

Volgens de bedenkers van het concept wint bijlwerpen aan populariteit als sport. “Het is een bijzonder efficiënte manier om stress weg te werken. De spelregels zijn te vergelijken met darts: hoe dichter bij de roos, des te meer punten het je oplevert”, zegt zaakvoerder Stephane Van den Berghe. “In Vlaanderen zijn we nu de eerste die de sport aanbieden en ik ben er rotsvast van overtuigd dat ook de Vlaming voor de bijl gaat. Het geeft een kick, brengt de oermens in jezelf naar boven en is erg competitief. Het is eens iets anders dan bowlen of biljart, maar minstens even toegankelijk.”

Er bestaan drie formules van 15, 36 en 45 euro voor één uur. Bij die laatste krijg je ook een werpcoach ter beschikking, doe je een toernooi én is er een prijsuitreiking. Nog een paar maanden geduld dus.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • chris delanghe

    Bij de XXXX in brussel aan het zuidstation organiseren ze kooksessies als teambuilding of om van de stress af te geraken. Zo kon je daar destijds halverwege de middag personeel zien passeren in het kantoor met een ... kookpot mosselen ... dus ieder doet dat op zijn manier. Het rook anders wel lekker. Waarschijnlijk klaargemaakt met witte wijn ...