Langste fietsstraat van Gent is een feit: 1,3 kilometer fietsplezier op Coupure Links

Nog een voordeel van een brede fietsstraat... verliefde koppels kunnen er al eens een hand geven (al mag dat eigenlijk niet).
Wannes Nimmegeers Nog een voordeel van een brede fietsstraat... verliefde koppels kunnen er al eens een hand geven (al mag dat eigenlijk niet).
Ook het tweede deel van de Coupure Links is in gebruik genomen als fietsstraat. 

“Daardoor is dit nu de langste fietsstraat van de stad: zowat 1,3 kilometer. Het is niet de langste van ons land aangezien er in Bonheiden een is van vier kilometer, maar in de stad is dat natuurlijk moeilijk haalbaar”, zegt schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen).

In een fietsstraat mogen automobilisten fietsers niet inhalen. De snelheid is er – zoals in de rest van de binnenstad – beperkt tot 30 kilometer per uur. “Om iedereen daar aan te herinneren, zullen we infoborden zetten aan het begin van de fietsstraat. We merken dat de meeste automobilisten toch stilaan weten aan welke regels ze zich hier moeten houden.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.