Lagere schoolkinderen uit Brugse Poort lopen samen 20 marathons

De leerlingen liepen tussen het Acaciapark en het Pierkespark.
Gianni Barbieux De leerlingen liepen tussen het Acaciapark en het Pierkespark.
80 lagere schoolkinderen uit 6 wijkscholen in de Brugse Poort liepen vandaag zo’n 840 km, wat overeenkomt met 20 marathons. Het ging om het slotevenement van een beweegproject in de Brugse Poort, waarbij de scholen zich engageerden om 8 weken lang meer te bewegen tijdens de schooltijd.

De 6 deelnemende scholen liepen met hun leerlingen 750 meter (1e tot 3e leerjaar) en 1.150 meter (4e tot 6e leerjaar). “Lopen of wandelen zorgt ervoor dat de kinderen fitter zijn, maar ook gelukkiger. Sporten zorgt voor een goede fysiek, meer concentratievermogen en een hogere zelfwaardering”, zegt schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen).

Sinds februari gaat Sportaround vzw langs op elke school om het startschot te geven van een actieve en gezonde periode. Elke school kan zelf kiezen hoe ze deze actieve periode invullen, bijvoorbeeld via bewegingstussendoortjes, beweegprikkels, start to run, one mile a day, … De leerkrachten krijgen tweewekelijks een inspirerend mailtje met tips en tricks om meer te bewegen tijdens de schooltijd. “We vinden het belangrijk dat Gentenaartjes op jonge leeftijd al de smaak te pakken krijgen om te bewegen en sporten. Verenigingen zoals Sportaround vzw zijn hier een onmisbare schakel in”, aldus schpeen van Sport Sofie Bracke (Open Vld).
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.