Laatste keer in het oude Baudelo

PARK KRIJGT ALLURE VAN GRAS- EN KORENLEI, HERAANLEG VOLGENDE EDITIE KLAAR

Zo zal het Baudelopark eruit zien tegen de Gentse Feesten in 2018: kleinere wandelpaden en meer aansluiten bij het water.
Repro WN Zo zal het Baudelopark eruit zien tegen de Gentse Feesten in 2018: kleinere wandelpaden en meer aansluiten bij het water.
Op de Vlasmarkt komen na tien dagen traditioneel de veegmachines, maar aan Baudelo wordt dit jaar zwaarder materieel verwacht. Nog tien dagen feest in het Baudelohof en dan komen de bulldozers voor een totale heraanleg van het park. "Er is ons beloofd dat het vernieuwde Baudelo klaar zal zijn tegen de Gentse Feesten van 2018", zegt Guido De Leeuw van Trefpunt.

Eigenlijk was de heraanleg van Baudelo al een stuk eerder gepland, maar door allerhande administratieve problemen konden de werken maar niet beginnen. Nu gaat het er toch van komen. Kort na de Gentse Feesten zullen de werken kunnen beginnen en die zouden binnen het jaar afgelopen moeten zijn.


"We hebben gelukkig inspraak gekregen bij de heraanleg van het plein. Het vernieuwde Baudelo zal met zekerheid beter worden dan het huidige park. We zullen geen enorme veranderingen moeten doorvoeren in 2018 ten opzichte van dit jaar, maar een plan is dikwijls toch nog iets anders dan de realiteit dus dat zullen we op het moment zelf nog moeten bekijken. Hoe dan ook is ons beloofd dat we geen jaar zullen moeten skippen. Het park zal klaar zijn nog voor de Gentse Feesten van 2018", aldus Guido De Leeuw.

Yves Masscho

Kaaimuur

Het Baudelohof zal er heel anders gaan uitzien. De meeste opvallende verandering zijn ongetwijfeld de trappen aan het water. Vandaag is daar nog een ouderwetse kaaimuur en een autoweg (de Baudelokaai, red.). De kaaimuur wordt verlaagd en de weg opgebroken opdat het park zou aansluiten bij het water. Dat zou het Baudelopark de allure van de Gras- en Korenlei moeten geven. Tijdens de Gentse Feesten staat daar traditioneel het hoofdpodium van Baudelo. Ook opvallend is dat de centrale weg verdwijnt en plaats maakt voor kleinere wandelpaden.


De monumentale bomen in het park blijven bewaard. Een aantal jongere bomen, bijvoorbeeld de jongere bomenrij die vandaag langs het water staat zal wel verwijderd worden.