Kurt Burgelman meet de Bekerkoorts bij Miguel Wiels

Kurt Burgelman met Buffalo Miguel Wiels
VDS Kurt Burgelman met Buffalo Miguel Wiels
Met zicht op een tuin en een akker zitten Miguel en ik op het terras van zijn huis in Beervelde. Ik was hier al ontelbare keren om samen met hem liedjes te schrijven, nu kom ik hem interviewen over mijn en zijn Gantoise. Ik val meteen met de deur in huis.

Je hebt zelf gespeeld bij Beervelde. Stel dat Beervelde ooit tegen KAA Gent uitkomt, voor wie supporter je dan?

Hmm... Dat is al meteen een moeilijke. Beervelde is het dorp van mijn hart maar ik ben wel in hart en ziel supporter van KAA Gent. Gent dus, vrees ik.

Ik vernam dat je ooit voorzitter van KAA Gent wilt worden. Klopt dat? En op welke termijn zie je dat gebeuren?

Maar neen, dat is zoiets dat ik ooit om te lachen in een interview heb gezegd en sindsdien blijven ze me dat vragen. Ik ben altijd bang dat, als Ivan De Witte dit te lezen krijgt, hij mij de toegang tot zijn stadion gaat ontzeggen. Dus voor alle duidelijkheid: De Witte en Louwagie mogen daar gerust blijven zitten van mij (lacht). Ik heb wel de ambitie om ooit iets in het voetbal te doen. Ik zie me niet achter mijn piano zitten tot ik 85 ben. Voetbal is – naast muziek – mijn grote passie.

Stel dat je het toch voor het zeggen hebt, met welke ingrepen maak jij ons dan de absolute nummer 1 in de Pro League?

Hein Vanhaezebrouck terughalen! Hij heeft me ontgoocheld door naar Anderlecht te gaan en ik denk dat hij zich die beslissing nu ook al beklaagt. Ik zou proberen om hem opnieuw aan te trekken voor een lange periode.

En welke spelers trek je dan aan?

We zijn niet groot genoeg om topspelers voor lange tijd aan ons te binden maar ik zou erop staan dat ze een minimum aan clubliefde tonen in de periode die ze bij ons doorbrengen. De gesponsorde kostuums zou ik afschaffen, dat creëert toch maar een afstand, en ik zou de spelers na de match verplichten om een glas te gaan drinken met de supporters. Zowel in de VIP als aan de gewone bars. Met bierbonnetjes, zodat ze de supporters kunnen trakteren. Dat zou de mensen pas echt aan de club verbinden!

Hebben wij een echte clubspeler op dit moment?

Brechtje Dejaegere! Die is heel loyaal ten opzichte van de club en is toegankelijk naar de supporters toe. (denkt even na) Nana Asare misschien ook wel, al is het maar door zijn staat van dienst voor KAA Gent. (Denkt nog even na en schudt het hoofd) Zie je, die cultuur van echte clubspelers hangt te weinig in de Gentse kleedkamer.

Waar en hoe ga jij de bekerfinale beleven?

Ik ga kijken ter plekke natuurlijk. Niks of niemand kan mij daar weghouden.

Welk liedje beurt je op als de Buffalo’s verliezen?

Bwah. Ik ben al zoveel met muziek bezig, ik heb niet echt nog meer muziek nodig om mij op te beuren. Maar goed, Ons Gantoise, gezongen door Pat Remue, blijft een onvervalste Buffalo-klassieker

Buffalo Kurt Burgelman en Miguel Wiels.
Gianni Barbieux Buffalo Kurt Burgelman en Miguel Wiels.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.