Kurt Burgelman meet de Bekerkoorts bij dj Dirk Stoops

Buffalo Kurt Burgelman bij Dirk Stoops
VDS Buffalo Kurt Burgelman bij Dirk Stoops
In zijn fraai aangelegde tuin aan de voet van de Vlaamse Ardennen heb ik het met Dirk Stoops over voetbal en muziek. De man die al heel z’n leven ’s nachts door decibels wordt verteerd, komt hier tot rust. We kennen elkaar al jaren, spreken hetzelfde dialect en houden van dezelfde muziek… er is enkel dat ene kleine twistpunt.

Dirk, jij bent, als volbloed Gentenaar, supporter van Sporting Lokeren. Waar is het misgegaan?

“Toen ik klein was, was ik supporter van Standard. Eigenlijk was ik vooral supporter van Wilfried Van Moer die daar speelde. Toen hij daar wegging, verloor ik mijn interesse in Standard en supporterde ik vooral voor de Rode Duivels. Toen ik als resident deejay in dancing Biba werkte, kwamen daar verschillende Rode Duivels en voor hen maakte ik een mix op een cassette. Wie op het WK in Mexico won bij het kaarten, mocht dat cassetje meenemen naar de kamer. Zoiets schept een band. Toen ik eens op de Lokerse Feesten een set draaide, zwaaide het hele publiek opeens met sjaals van Lokeren in de lucht. Daar is het begonnen. Ik heb ook gedraaid tijdens hun twee bekerfinales op de Heizel.”

Wat is er fout gegaan bij Lokeren dit seizoen?

“Dit rampjaar is geen verhaal van één seizoen en het is zeker niet enkel op het conto van de spelers te schrijven. Er zijn zeer dringend nieuwe structuren nodig... en verjonging in het bestuur.”

Welke speler van Sporting Lokeren moet KAA Gent kopen om volgend jaar mee te doen voor de titel?

“(Meteen) Zonder twijfel Olivier Deschacht! Ik ben altijd fan geweest van zijn mentaliteit en inzet. Hij werd dikwijls verguisd, maar hij staat er steeds en hij kan volgens mij, ondanks zijn 38 jaar, de ploeg nog als leider naar een titel voeren.”

Ik mag hopen dat je op 1 mei voor de Buffalo’s supportert?

“Absoluut! Ik volg KAA Gent ook wel door het seizoen met veel sympathie, hoor. Ik vrees wel dat ze aan KV Mechelen een zware tegenstander zullen hebben.”

Waar en hoe beleef jij de finale?

“Ik ga de wedstrijd volgen via de televisie, want ik veronderstel dat jij mij, een Lokeren-supporter, niet zult uitnodigen (lacht).”

Stel dat jij net voor de wedstrijd één nummer mag spelen in de kleedkamer, wat wordt het?

“(Denkt even na) ‘Shoot your shot’ van Divine. Het is misschien een beetje dubbelzinnig, maar wat een opzwepend ritme heeft dat nummer.”

Er wordt 18.000 man verwacht in het Buffalodorp op de Heizel. Kriebelt het niet om daar een setje te spelen?

“Stijn, dj Neon, zal daar draaien en die gaat dat zeer goed doen. Dat is kicken hoor, zo’n publiek. Al die mensen zijn welkom tijdens de Gentse Feesten op het Sint-Baafsplein op 26 juli, dan speel ik de Tijdloze Party. Ik beloof (bijna) zoveel ambiance als tijdens de bekerfinale.”

Buffalo Kurt Burgelman en Dirk Stoops.
Gianni Barbieux Buffalo Kurt Burgelman en Dirk Stoops.1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kathy Van Driessche

    Staat je wel zulle Stoopie die Buffalo veren maar we zien je toch veel liever met de sjaal van Lokeren! Aan AA Gent pak die beker woensdag!!