Kunstenfestival Tumult in Gent slaat tenten op in Krook

Het gratis kunstenfestival Tumult loopt nog tot zondag in De Krook
Wannes Nimmegeers Het gratis kunstenfestival Tumult loopt nog tot zondag in De Krook
In de Krook kan je vanaf vandaag performances bewonderen van meer dan 40 kunstcollectieven, cultuurhuizen en ensembles. Na een succesvolle zesde editie met meer dan 15.000 bezoekers, strijkt het festival voor het tweede jaar op rij neer in de stadsbibliotheek.

Eén van de opgemerkte gasten is Chokri Ben Chika die een samenwerking aanging met studenten van KASK. Samen toetsen ze het symbolisch motte #DareToDream van het Eurovision Song Contest in Tel Aviv aan de Israëlische werkelijkheid. Nieuw dit jaar is een technologisch luik waarbij onder andere imec en Universiteit Gent de bezoeker uitdagen een onderscheid te maken tussen muziek gecomponeerd door Artificiële Intelligentie of door de mens. Ook andere technologische kunstvormen zoals VR en kinetische kunst vinden hun plek op TIG 7.

Tumult in de Krook
Wannes Nimmegeers Tumult in de Krook
Tumult in de Krook
Wannes Nimmegeers Tumult in de Krook

Culturele Sleepover

Als slotevent van dat vijfdaagse festival krijgen bezoekers de unieke gelegenheid om te overnachten in het Gentse cultuurhuis De Krook. Voor het eerst sinds het gebouw opende in 2017 zal het ‘s nachts toegankelijk zijn voor een select publiek. Tijdens het exclusieve evenement krijgen 60 bezoekers de primeur om er als eerste de nacht door te brengen. Op deze KUNSTNACHT wordt van 22.00 tot 07.00 uur een doorlopende programmatie aangeboden van culturele verrassingen en diverse kunstvormen. Bezoekers krijgen de kans om in te dommelen op de derde verdieping van de bibliotheek, met panoramisch zicht op de stad.

Tumult in de Krook
Wannes Nimmegeers Tumult in de KrookReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.