Kringwinkel omgetoverd tot boetiek vol lingerie en erotische speeltjes

Deze kelner staat gewoonlijk niet achter de kassa in de Kringwinkel.
Wouter Spillebeen Deze kelner staat gewoonlijk niet achter de kassa in de Kringwinkel.
Liefde hangt in de lucht in de Kringwinkel in de Kortrijksepoortstraat in Gent. Daar gaat vanavond voor de tweede keer de Boetiek Erotiek door, de avond waarop de tweedehandswinkel het aanbod uitstalt dat te pikant is om altijd in de rekken te liggen.

Van 19 tot 22 uur kan je in de Kringwinkel terecht voor lingerie, burlesque-attributen, erotische spelletjes en andere sensueel getinte tweedehandsvoorwerpen. Het idee voor de Boetiek Erotiek kwam er door de grote hoeveelheid erotische spullen die aan de Kringwinkel gedoneerd werden. “We kunnen die niet zomaar tussen de andere koopwaar leggen, maar we weigeren dat ook niet”, volgens winkelcoördinator Isabel Van Den Steen.

De avond is net zoals vorig jaar een groot succes. “De klanten stonden bij openingstijd al aan de deur aan te schuiven”, zegt Isabel. “Er is nog meer volk dan vorig jaar. Toen ging het door tijdens het lichtfestival, dus we waren bang dat er net minder mensen zouden passeren. Er komen klanten van alle slag naartoe, jong en oud. Misschien krijgen we nu net iets meer excentrieke mensen over de vloer dan gewoonlijk.”

De Kringwinkel krijgt heel wat pikante lingerie die gewoonlijk niet in de rekken komt.
Wouter Spillebeen De Kringwinkel krijgt heel wat pikante lingerie die gewoonlijk niet in de rekken komt.

Net zoals de kelner die ijsjes serveert met bloot bovenlijf en de champagnebar, helpt ook de opvallende etalage om volk naar binnen te lokken. Kunstenaar Peter Audenaert, die erotische schouwspelen maakt met poppen die hij in de Kringloopwinkel vindt, leende met plezier zijn kunst uit voor de bijzondere avond. “Die poppen lenen zich heel goed voor zo’n situaties”, meent hij.

Kusntenaar Peter Audenaert maakt erotische schouwspelen met poppen uit de Kringwinkel.
Wouter Spillebeen Kusntenaar Peter Audenaert maakt erotische schouwspelen met poppen uit de Kringwinkel.2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Hilde Eykens

    Voor goedkoop moet je ondertussen al niet meer in een kringloopwinkel zijn, ze krijgen alles gratis maar vragen alsmaar meer.

  • Kris Deka

    Uhm lingerie dat een ander gedragen heeft vind ik niet zo sexy,