Kotstudent steekt WC-rol in brand

Beeld ter illustratie. De brandweer kwam ter plaatse, maar veel bluswerk was er niet meer.
Wouter Spillebeen Beeld ter illustratie. De brandweer kwam ter plaatse, maar veel bluswerk was er niet meer.
De brandweer en politie zijn zaterdag iets voor 22 uur uitgerukt naar een studentenkot in de Rooigemlaan in Gent. Daar had een student een WC-rol in brand gestoken in de toiletpot.

De brandende WC-rol bracht wat rookontwikkeling met zich mee. De student wilde het vuur zelf blussen met een poederblusser, maar ademde daarbij een kleine hoeveelheid poeder in. Hij werd ter controle naar het ziekenhuis gebracht, maar mocht het vrijwel onmiddellijk weer verlaten. De brandweer controleerde intussen de badkamer, maar de brand was al geblust. De politie stopt het incident onder de noemer kattenkwaad. “De studenten wilden waarschijnlijk stoer doen”, klinkt het. Volgens de brandweer is er voornamelijk schade door het poeder van het brandblusapparaat.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • John De Smedt

    Duidelijk een student die nog veel te leren heeft

  • Mike Van der Veen

    Dus de brave jongen veroorzaakt meer schade met zijn poederblusser dan met het in brand steken van zijn wc rol?! Ja, er zijn toch nuttiger toepassingen voor een wc rol... !!! :-)