Korenmarkt breekt ‘record Marie-Louise’

Twee vrouwen in wit kleed blijven rechtstaan in een zee van mensen die meedoen met de Marie-Louise.
Wannes Nimmegeers Twee vrouwen in wit kleed blijven rechtstaan in een zee van mensen die meedoen met de Marie-Louise.
De 90’s party op de Korenmarkt woensdagavond was een enorm succes. Hoogtepunt van de avond was de recordpoging Marie-Louise, compleet met Bart Kaëll op het podium. De gerechtsdeurwaarder is nog steeds aan het tellen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het bestaat écht, het wereldrecord Marie-Louise. Het stond op 1.882 mensen, en werd in 2012 gevestigd op een worstenfeest in Vlimmeren. “Kunnen we beter”, dachten ze bij de Korenmarkt. En dus kwam Bart Kaëll optreden.

Die vroeg het enthousiaste publiek op het einde van zijn set om massaal mee te doen. Voor de ‘Marie-Louise’ moet iedereen achter elkaar op de grond gaat zitten en dan samen van links naar rechts wuiven, of roeien tijdens de strofen, terwijl Bart Kaëll zijn bekende nummer ‘de Marie-Louise gaat op en neer...’ zingt. Het overgrote deel van het plein deed meteen mee. Drie onwillige madammen met wit kleed midden op het plein werden zelfs even uitgejouwd omdat ze niet wilden gaan zitten. Maar zelfs achter de terrassen én op de tramsporen naast het plein deden mensen mee. Bart Kaëll leek er zelfs van aangedaan.

“Er zijn beelden gemaakt, en de gerechtsdeurwaarder zal nu tellen hoeveel deelnemers er juist waren”, zegt organisator Tineke De Rijck. “Maar dat record hebben we wel binnen, lijkt mij.” Waarna de openluchtparty vrolijk doorging, en zelfs acteur Jelle Cleymans kwam mee feesten op het plein.

Bart Kaëll brengt het publiek in beweging.
Wannes Nimmegeers Bart Kaëll brengt het publiek in beweging.
Wannes NimmegeersReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.