Komt asielboot Reno terug naar Gent?

Het renoplatform deed tot 2017 dienst als asielboot in Gent.
BELGA Het renoplatform deed tot 2017 dienst als asielboot in Gent.
Gent bekijkt of het de asielboot Reno terug naar Gent kan halen. Dat gebeurt op vraag van Fedasil. De asielboot - eigenlijk is het een drijvend ponton - lag tot 2017 nog aan de Rigakaai.

De boot is eigendom van een Nederlandse firma en deed destijds dienst als drijvende gevangenis in Nederland. ‘De bajesboot’ was er zeer omstreden en werd snel uit dienst genomen. Om in Gent dienst te doen als asielcentrum werd de Reno grondig verbouwd. Er kunnen zo’n 250 mensen op logeren. Fedasil heeft extra slaapplaatsen nodig omdat 95% van alle bedden in de asielcentra volzet zijn. Een officiële beslissing van de stad is er nog niet. 

Een slaapkamer op de Reno.
Yves Masscho Een slaapkamer op de Reno.9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karine Roeland

  Hoeveel asielzoekers gaan ze hier nog toelaten? Waar gaat de overheid het geld blijven vandaan halen? Heeft geen enkele minister het fatsoen en verstand om asielzoekers niet meer toe te laten? Zij zullen nooit voor onze toekomst zorgen.

 • Marc De Jan

  Verkoop eens geen onzin jan verbruggen, ze worden daar helemaal niet opgesloten, ze kunnen daar vrij in en uit!

 • François Nuyts

  Natuurlijk komt die terug naar Gent , Fedasil beslist immers wat er hier allemaal ken en mag . Gaan kiezen heeft geen enkel belang meer , ngo's maken de dienst uit tegenwoordig .

 • Filip Traen

  Er is geen tekort aan opvangplaatsen, er zijn gewoon te veel asielzoekers.

 • Ludwig Vanden Boer

  Goede reactie van Johnny Temmerman. Wat veel mensen ook niet weten is dat er elke dag mensen naar Brussel gebracht worden vanuit de centra, waar zij een definitief verblijf krijgen. Zij vallen dan volledig ten laste van de gemeenschap. De vrijgekomen plaatsen worden dagelijks opgevuld. Waarom krijgt de bevolking geen transparante uitleg over het volledige systeem? Hoeveel zijn er al, al dan niet legaal onder ons, hoeveel nieuwe per dag? En vooral de echte kostprijs van dit circus.