Kommil Foo doet het samen en ook apart

De mannen van Kommil Foo staan elk apart én samen in het NTGent tijdens de Gentse Feesten.


De blonde helft van het duo, Mich Walschaerts, brengt 'Duizend man sterk'. Hij zingt pakkende liedjes, vertelt hilarische verhalen en speelt de meest kwetsbare, pijnlijk herkenbare personages. Hij wordt daarbij begeleid door enkele muzikanten. De voorstelling is zowel autobiografisch als compleet verzonnen, en gaat over leven en liefde. Duizend man sterk is op maandag 20 juli om 21 uur te zien.


Zijn broer Raf Walschaerts brengt de dag nadien zijn versie van de feiten. In 'Jongen toch' vertelt hij over leven, liefde en andere trivialiteiten. De solovoorstelling balanceert op het kruispunt van toneel, cabaret en concert. Je ziet Raf aan het werk op dinsdag 21 juli om 21 uur.


De drie volgende dagen brengen de broers samen als Kommil Foo oorlogsliederen in 'Het bestand'. Samen met zes muzikanten zingen ze zowel over de oorlog op het slagveld als over de strijd in een mensenhart. Er wordt gezongen in het Nederlands, Frans en Engels. De voorstelling heeft plaats op 23, 24 en 25 juli. Info en tickets: www.ntgent.be. (LVE)