Koen Vromman laat pop in zijn plaats stemmen: “Protest tegen het circus dat politiek is geworden”

Koen Vromman van TV Ekkergem is gaan stemmen met een clown-pop onder zijn arm. Dat liet hij weten aan persagentschap Belga. “Dit is protest tegen het circus dat de politiek is geworden”, zo verklaarde hij.

Vromman vond de passage van de partijvoorzitters (waarbij ze allemaal de Skibidi dansten, nvdr) bij Ketnet tekenend. Hij vond dat die meer zei dan alle debatten samen. Dus trok hij met een grote clown-pop onder de arm, Bernie genaamd, naar de stembus. Hij gaf het ding volmacht om voor hem te stemmen.

“Ik kan en wil dit met de beste wil van de wereld niet meer ernstig nemen en daarom heb ik een clown afgevaardigd om te gaan stemmen in mijn plaats. Natuurlijk zijn er hier en daar ook goede politici die het goed menen en ideeën hebben die vernieuwend en gedurfd zijn. Maar die worden al snel teruggefloten en moeten de partijlijn volgen.” Het burgerlijk protest betekende niet dat Vromman blanco stemde. De voorzitter van het stembureau maakte geen bezwaar tegen het gezelschap van de clown in het stemhokje.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.