Knip Bargiebrug is knip in verkoopprijs elektrozaak

Christiaan Feys verkoopt zijn zaak in de Phoenixstraat: "Door het circulatieplan is ze 50.000 euro minder waard".
Foto James Arthur Christiaan Feys verkoopt zijn zaak in de Phoenixstraat: "Door het circulatieplan is ze 50.000 euro minder waard".
Christiaan Feys (67) dacht zijn elektrowinkel in de Phoenixstraat te verkopen, maar krijgt te maken met een ongewenst randeffect van de knip aan de Bargiebrug. "Er zijn geen passanten meer en dus wil niemand hier nog een winkel openen. Daardoor is het pand nu 50.000, misschien zelfs 100.000 euro minder waard", zegt hij.

Ik heb jarenlang als ingenieur in Duitsland gewerkt. Maar in 1981 sloot de fabriek waar ik werkte de deuren en stapte ik in de elektrozaak van mijn vader. Ik heb hier vele jaren goede zaken gedaan, maar ik ben met pensioen en dus is de zaak gestopt. Ik verkoop enkel nog wat van mijn stock in afwachting dat het pand verkocht wordt", zegt Christiaan.

Maanden te koop

"Het pand staat nu al tien maanden te koop, maar er zijn gewoon geen kandidaten. Ik had voor er sprake was van het circulatieplan al een schatting laten maken, maar door de komst van het plan is daar nog 50.000 euro van af gegaan. Niemand wil een winkel beginnen vlak aan de knip van de Bargiebrug. Er is gewoon geen passage meer hier in de straat en dat is net wat winkeliers nodig hebben. Ik vermoed dat een projectontwikkelaar nog iets zal kunnen doen met mijn winkel en de woning erboven, het is best groot. Maar dan zal het zijn om te slopen en een nieuwbouw te zetten. Als winkelstraat heeft de Phoenixstraat geen toekomst zo lang die knip hier blijft", zegt hij.


"Al verschillende andere winkeliers in de straat zijn inmiddels gestopt, hebben extra sluitingsdagen ingelast of plannen om te stoppen. Mijn pand staat nu te koop voor 449.000 euro. Minder dan ik destijds hoopte en dat allemaal door die knip." (EDG)