Kleren shoppen per kilo meteen megasucces in Gent

‘Vintage Per Kilo’ lokt 2.000 klanten voor eerste editie

Betalen doen de klanten aan de weegschaal: 18 euro per kilo kleding.
OSG Betalen doen de klanten aan de weegschaal: 18 euro per kilo kleding.
Zo'n tweeduizend shoppers met een hart voor tweedehands en vintage kledij, hebben vandaag hun slag kunnen slaan in het ICC. Ze konden er kleren kopen per kilo - een concept overgewaaid uit Nederland.

‘Vintage Per Kilo’, zo heet het Hollandse initiatief. In Brussel houden ze intussen maandelijks een stop, voor Gent was het de eerste keer. Het idee is simpel: alle kleren, ongeacht hoe oud ze zijn, van welk merk, en of het nu een hoed, kous of jeansbroek is, kosten achttien euro per kilo. Dat betekent dus: t-shirts en blousejes aan minder dan vier euro - nogal goedkoop, dus. Betalen gebeurt aan de weegschaal.

Dat Gent er klaar voor was, bleek vanmorgen: net voor de opening van het ICC, om tien uur, stond een rij van zo'n vijfhonderd gegadigden aan te schuiven in de zon. Op zoek naar het meest unieke kledingstuk. De organisatie is bijzonder tevreden en heeft nu al een optie genomen om begin juni een tweede editie van ‘Vintage Per Kilo’ in het ICC te organiseren.

Veel volk tijdens de eerste editie van 'Vintage Per Kilo' in Gent.
OSG Veel volk tijdens de eerste editie van 'Vintage Per Kilo' in Gent.
Een oude weegschaal geeft een indicatie van de kostprijs.
OSG Een oude weegschaal geeft een indicatie van de kostprijs.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.