Kleine ontdekkingen

Ze zijn kleinschalig en niet altijd even bekend, maar je kan er een leuke tijd beleven. In de rubriek 'Kleine ontdekkingen' lijsten we vier mini-evenementen op die het verschil maken.

Workshop in Plantentuin


Ver weg van de drukte kunnen kindjes van 7 tot 12 jaar meedoen aan een workshop kampioenen. Ze leren er hoe hoog de hoogste boom is, hoe snel planten kunnen bewegen en hoe ver vruchten worden verspreid. En passant kunnen ze langsgaan bij 'stinkplant Aron'. Info: www.plantentuin-gent.be


Verdammte Spielerei goes kathedraal


Die Verdammte Spielerei ruilt de witte marcellekes voor zwarte en smijt zich op klassieke muziek. Niet meer op straat, maar in de Sint-Baafskathedraal. Op beide zondagen, van 12.30 tot 14 uur. www.dieverdammtespielerei.be


Gentse Feestjes in oude bib


De Gentse Feestjes zijn verhuisd. Het kindertheaterfestival, met voorstellingen voor kindjes vanaf 2 jaar, heeft een nieuwe stek gevonden in NEST, de voormalige stadsbib aan de Zuid. Info: www.nest.gent, tickets via Uitbureau.


Onewomanshow De Kast


De Gentse comedienne Carine Stevens staat weer op de planken. Ze is te zien in Theater Scala met een totaalspektakel van humor, muziek, ernst, zang en absurditeit. Tickets via info@scalaplatform.be. (VDS)