Kleine ontdekkingen

Kleinste tournee ter wereld: De jonge Gentse songwriter Frank Boddin doet een micro-tournee. Hij speelt elke avond om 18.15 uur ergens op een plek tussen de Coupure en de feestenzone, telkens een andere plek waar hij zijn piano naartoe kan slepen. Het is ook nog eens een ecologische tour met bijzondere Gentse muzikanten en gasten, try-outs van nieuwe songs en lokale specialiteiten. 'Helemaal gratis & geen files of verkeersborden die u niet gezien heeft'. Alleen de eerste zondag maakt hij een uitzondering, want dan speelt hij om 20 uur op het podium van het Luisterplein, maar hij gaat ook daar te voet naartoe. Voor de rest is hij onder andere te vinden bij Moor&Moor in de Jacobijnenstraat, bij Goesting op de Predikherenlei en bij Otium op de Ajuinlei. Meer info op www.frankboddin.be.


Wandelen met Rode Kruis: Het hoeft niet allemaal wild en onbezonnen te zijn. Het Rode Kruis organiseert 'Rodekruiswandelingen'. Want het Rode Kruis Gent bestaat sinds 1898 en heeft dus best wel wat leuke anekdotes te vertellen. Zo kom je te weten waarom Florence Nightingale op het postgebouw staat, dat het Rode Kruis Gent is gesticht in de Vlaanderenstraat, dat er tijdens de oorlog een veldhospitaal van het Rode Kruis was in de Voldersstraat en dat de man van de voormalige sigarenwinkel Caron in de Veldstraat nog voorzitter is geweest van het Rode Kruis. De wandeling is gratis, maar inschrijven is verplicht.


Deelnemen kan op 18 en op 21 juli. De wandeling start om 16.15 uur in het Marriott-hotel op de Korenlei. Info en inschrijven op www.rodekruisgent.be (VDS)