Kitten gered uit brand bij afvalverwerkend bedrijf in Gentse haven

Het kleine katje maakt het goed.
Brandweerzone Centrum Het kleine katje maakt het goed.
Bij een industriebrand in de Gentse haven konden brandweermannen van zone Centrum donderdagochtend een klein katje redden uit brandend afval. Bij afvalverwerkend bedrijf Renewi vatte een transportband vuur, er ontstond veel rook.

De brand brak uit om 6.55 uur bij het afvalverwerkend bedrijf op de John F. Kennedylaan in de Gentse haven. Een transportband in een loods vatte vuur, met veel rook tot gevolg. Tot in Zelzate kon de brand geroken worden. De brandweer was snel ter plekke en had het vuur snel onder controle. 

Uit het smeulende afval werd door de brandweer ook een klein katje bevrijd. Het diertje maakt het goed en wordt verder opgevangen door de mensen van Renewi. De brandweer was nog een hele ochtend bezig met nablussen.

Er was veel rookontwikkeling.
Brandweerzone Centrum Er was veel rookontwikkeling.
De brandweer moest een hele ochtend nablussen bij het bedrijf.
Brandweerzone Centrum De brandweer moest een hele ochtend nablussen bij het bedrijf.5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Bart Meers

  C'est minion ça! België bestaat uit Vlamingen, Walen, Brusselaars en Duitstaligen! En spijtig genoeg ook uit 1'355'456 Moslims! Stem goed, en denk na voor de toekomst van uw kinderen! Wil je niet dat ze moslim zijn binnen 20 jaar? stem dan NVA of VB.

 • Regine De Brouwer

  Das nu eens een prachtig nieuws zie ...ik wordt er warm van ..dank je wel ..zo mooi .

 • Maria Arens

  IDD, de mens en zijn vuiligheid, afbreken die industrie, het stinkt hier ALLE dagen.

 • Robert DE REU

  Dat zijn de mensen die mijn respect verdienen brandweer en ambulanciers. Hopelijk krijgt het kitten een liefdevol gezin die het opvangt.

 • Maxiem Clerx

  Boze akelige mensenwereld en zijn gevaren..