Kind (8) kritiek na val van trap in lagere school

De 8-jarige leerlinge viel van de trap in de lagere school.
Wouter Spillebeen De 8-jarige leerlinge viel van de trap in de lagere school.
In basisschool KLIM in de Sint-Pietersaalststraat in Gent is een 8-jarige leerlinge uit het derde leerjaar donderdag aan het einde van de schooldag zwaargewond geraakt bij een val van de trap. “Alles wijst op een zeer jammerlijk ongeval met ernstige gevolgen”, klinkt het in de school.

Het kind viel donderdag rond 15.10 uur toen het de trap af kwam. Hoe dat precies kon gebeuren, wordt nog onderzocht. “De school werkt samen met politie en parket om de precieze oorzaak van het ongeval te achterhalen”, reageert directeur Lieven Wytynck. “Het meisje was op weg naar de rij en liep zo goed als alleen op de trap omdat ze wat later was dan de anderen. Daarom zijn er dus ook geen getuigen. Maar zeker omdat ze alleen was, wijst alles in de richting van een spijtig ongeval. Haar toestand is kritiek en ze verblijft op de afdeling intensieve zorgen voor kinderen.”

Leerlingen en leerkrachten krijgen begeleiding aangeboden op school. “Vrijdag was er een hulpverlener op school om leerlingen en leerkrachten die er nood aan hebben, bij te staan”, aldus de directie. “We staan ook in nauw contact met de ouders. Zij gaan door een hel, dit is het ergste wat je als ouder kan meemaken."

Communicatie

“Iedereen is natuurlijk heel erg geschrokken van het nieuws”, zeggen ouders aan de schoolpoort. “We zijn allemaal heel erg begaan met de situatie. Er zijn 1.001 scholen in ons land met dezelfde soort trap, dit kon eender waar gebeuren.” 

Het meisje was op weg naar de rij en liep zo goed als alleen op de trap omdat ze wat later was dan de anderen. Daarom zijn er dus geen getuigen

Directeur Lieven Wytynck

“We hebben alle vertrouwen in de school”, zegt een andere ouder. “Ze handelt noodsituaties goed af. Mijn kind heeft ook eens iets voorgehad en de school heeft heel snel gereageerd. Ze hebben mijn kind zelfs naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gebracht, terwijl dat niet echt nodig was.”

“Er is ons gevraagd om duidelijk en tijdig te communiceren over het ongeval via onze website. Ouders willen op de hoogte zijn zodat ze ook weten welke eventuele hulp en begeleiding hun kind nodig zal hebben”, klinkt het bij de directie. 

Stabiel maar kritiek

“Het is lovenswaardig dat de school ons goed informeert over het ongeval”, merkt een ouder op. “In de hoofden van de kinderen ontstaan snel verhaaltjes met foute informatie over wat er gebeurd is. Het schoolbestuur wil dat tegengaan door meteen de correcte informatie te geven. Dat is voor iedereen het beste.”

“De gezondheidstoestand van de leerlinge is stabiel maar kritiek”, liet het schoolbestuur weten na een bezoek aan het UZ. “We kregen de kans om haar even te zien. Het meisje wordt kunstmatig in slaap gehouden. We wachten verdere onderzoeken af.”
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • YVONNE SCEVENELS

  Veel beterschap voor het meisje e. Sterkte aan de ouders

 • Angelo Cabooter

  Ging het kind normaal van de trap af, of was het gehaast van de trap aan het komen, dat weten we natuurlijk ook niet.

 • sofie casteels

  Buiten alle commentaar gewoon super veel sterkte aan de ouders!!

 • Karel Wary

  Zijn er nog wel rijen in die school? Op vele 'freinet'-scholen zijn er niet eens rijen meer en lopen de kinderen 'vrij' naar de klassen en omgekeerd. Misschien nemen andere scholen dat wel over als 'lumineus idee'.

 • Patrick De pauw

  Dus er is weer een schuldige die zal opdraaien buiten het kind natuurlijk!want tegenwoordig zijn de kinderen van niets schuldig!