Kind (10) naar ziekenhuis nadat vrachtwagen over zijn voeten rijdt, chauffeur wordt gezocht

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Brusselsesteenweg met de Keizervest. De politie gaat niet uit van vluchtmisdrijf, maar denkt dat de chauffeur niet gemerkt heeft dat hij iemand geraakt heeft.
Google Earth Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Brusselsesteenweg met de Keizervest. De politie gaat niet uit van vluchtmisdrijf, maar denkt dat de chauffeur niet gemerkt heeft dat hij iemand geraakt heeft.
Een 10-jarige jongen is donderdagochtend gewond naar het ziekenhuis overgebracht nadat een vrachtwagen over zijn voeten gereden had in de Brusselsepoortstraat in Gent. De chauffeur reed daarna verder. “Waarschijnlijk had hij niets gemerkt”, vermoedt de politie, die een oproep naar getuigen doet.

Het ongeval gebeurde rond 8.05 uur. De 10-jarige wandelde in de Brusselsepoortstraat en wilde ter hoogte van het kruispunt met de Keizervest de straat oversteken. Hij stond klaar aan de oversteekplaats toen een vrachtwagenchauffeur die ook op het kruispunt reed, passeerde. De vrachtwagen reed over de voeten van de jongen en reed daarna verder. De politie kan nog niet met zekerheid zeggen of het jongetje de straat op stapte toen de vrachtwagen al aan het passeren was.

Zware verwondingen

Hij had zware verwondingen aan de voeten en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Maar hij had ook geluk: als de vrachtwagen zijn lichaam had geraakt, was hij er veel erger aan toe geweest.

Het kind was op weg naar school, maar scholen in de omgeving zijn niet op de hoogte van het ongeval. Het is dus nog niet duidelijk of de jongen in de buurt op school zit.

Getuigen

De politie is op zoek naar de trucker. “Waarschijnlijk heeft hij niets gezien of gemerkt”, klinkt het. “We gaan op dit moment niet uit van een vluchtmisdrijf.” Op vraag van het parket Oost-Vlaanderen lanceert de politie een oproep naar getuigen van het ongeval en naar de chauffeur zelf. 

Verschillende getuigen hebben al een verklaring afgelegd, maar dat is voorlopig niet voldoende, volgens de politie. “Eventuele getuigen die een beschrijving kunnen geven van de vrachtwagen, of bestuurders die denken misschien in aanmerking te komen als chauffeur van de vrachtwagen, mogen zich steeds melden op het nummer 09/266.61.11", klinkt het bij de Gentse politie.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.