Exclusief voor abonnees

Kerstsfeer op Camping Stropke, de camping die het stadsbestuur wil sluiten: “Wij zijn één grote familie”

Op de foto: Jorgen Van Hove en Debora Van Acker (links), Dirk De Ridder (uiterst rechts).
Wannes Nimmegeers Op de foto: Jorgen Van Hove en Debora Van Acker (links), Dirk De Ridder (uiterst rechts).
Het stadsbestuur heeft beslist dat Camping Stropke achter de Blaarmeersen in 2023 moet verdwijnen, om plaats te maken voor groen. Niemand die er iets van begrijpt, want de camping is al groen, en de mensen die er verblijven storen niemand. Velen van hen hebben aangrijpende verhalen. De stad wil hen begeleiden bij het zoeken van een andere woonplaats, maar dat willen ze helemaal niet. Ze vormen een hechte gemeenschap, een familie bijna. En dus vieren ze samen kerst. En Nieuwjaar, dat ook.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Sierens

  Dat geeft aan hoe de groene partij bestaat enkele bomen en struiken meer waarderen dan mensen,een echte schande de camping is al een groene oase die mensen zijn er gelukkig en misdoen niemand,hopelijk veranderd het bestuur nog van mening en kan alles blijven zoals het nu is.

 • Jan Van Gent

  Niets heeft de Gentenaar nog te vertellen die mensen hebben toch al meermaals aangegeven dat ze daar willen blijven en het is in het Groen de favoriete kleur van het stadsbestuur en dus de echte burgemeester ! Wat is nu eigenlijk het probleem omdat er een schepen iets heeft gedroomd dan moet het gebeuren 'juist' dat is het !!

 • Tom Dossche

  Het ga niet meer over de mensen , welzijn of het geluk. Wij leven in een systeem maatschappij waar alles moet wijken . Is het links of rechts , achter de colliese spelen ze te samen , zuipen ze champagne en eten ze oesters op onze kosten. We zouden beter eens meer Fransman zijn.

 • Gunther De Gendt

  Stadsbestuur, maak de juiste beslissing en laat deze mensen in hun camping verblijven, ook na 2023.

 • arnaud di monaco

  Past weeral niet in "het groene postkaart-plaatje" van Stad Gent! Waar mensen écht gelukkig van worden moet-en-en-zal verdwijnen! Dégoutant bestuur!