Kerstfeest voor kwetsbare gezinnen in NH Hotel

Kerstfeest in het NH Hotel.
Wannes Nimmegeers Kerstfeest in het NH Hotel.
De middag voor kerstavond hebben honderd kinderen uit kwetsbare gezinnen een leuk kerstfeest gehad in het NH Hotel aan de Hoogpoort. Het werd een geanimeerde middag vol grime, disco, pannenkoeken en cadeautjes.

Het was de tiende keer dat het NH Hotel een kerstfeest organiseerde voor gezinnen die het niet breed hebben. Ze vinden telkens een partner in het OCMW en het CAW Oost-Vlaanderen om de boodschap door te geven. Er is plaats voor 100 kinderen, wie zich als eerste inschrijft kan erbij zijn. Elk gezin betaalt één symbolische euro bij reservatie. “Wij zorgen voor animatie en cadeautjes voor de kinderen”, zegt initiatiefnemer Guy Reynebeau.

Het kerstfeest speelt zich af in de vroege namiddag op 24 december zodat de gezinnen de avond vrij hebben om hun familie op te zoeken. Een twintigtal vrijwilligers zorgen voor pannenkoeken, grime, een kinderdisco, een kerstman, geschenken en een show om de kinderen in de watten te leggen. “Ze doen dat belangeloos”, vertelt Guy, “net zoals het hotelpersoneel dat hier vandaag aanwezig is om te helpen.”

De kinderen kunnen geschminkt worden, pannenkoeken eten, een show bijwonen, dansen én cadeautjes krijgen.
Wannes Nimmegeers De kinderen kunnen geschminkt worden, pannenkoeken eten, een show bijwonen, dansen én cadeautjes krijgen.

“De kinderen krijgen wat hen toekomt”

Het is de eerste keer dat Aldin het kerstfeest bezoekt met zijn vrouw en drie kinderen. “Als er feest is, neem ik de kinderen mee”, zegt hij. Voor Tania is het de derde keer dat ze het kerstfeest bijwoont met haar dochter, haar zoon en twee kleinkinderen. “Ik vind het goed dat zo een feest georganiseerd wordt voor mensen die niet veel hebben”, zegt ze. “Het is heel fijn voor de kinderen, ze kunnen hier zichzelf zijn. Ze krijgen ballonnen en worden geschminkt, alles wat hen toekomt. En voor ons, de ouders, is de drempel weg. Iedereen hier zit in hetzelfde schuitje. We zijn hier allemaal voor de kinderen.”

De kleinkinderen van Tania dragen kerstkleedjes, net zoals Michelle en haar familie, een tafel verderop. Michelle gaat elk jaar met haar twee kinderen en één kleinkind naar het feest. “De kinderen kijken er elk jaar naar uit”, vertelt ze. “Het is een heel leuk feest. Mijn kinderen worden hier behandeld zoals elk ander kind.”

Een clown plooit ballonnen.
Wannes Nimmegeers Een clown plooit ballonnen.
Tijdens de show verzamelen de kinderen vooraan in de zaal, hun ouders kijken vanop een afstandje mee.
Wannes Nimmegeers Tijdens de show verzamelen de kinderen vooraan in de zaal, hun ouders kijken vanop een afstandje mee.
Naast een Kerstman bracht een kameelrijder de nodige animatie.
Wannes Nimmegeers Naast een Kerstman bracht een kameelrijder de nodige animatie.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Maarten Impens

    Mooi initiatief van het NH hotel. Bravo.