Kerstboombar, feesthut, camera's

POLITIE HOUDT VIJF WEKEN LANG WINTERFEESTEN CONTINU IN DE GATEN

Deze tien meter hoge kerstboom met bar komt op de Korenmarkt, ter hoogte van de Veldstraat.
Sabine Van Damme Deze tien meter hoge kerstboom met bar komt op de Korenmarkt, ter hoogte van de Veldstraat.
Tussen 8 december en 7 januari baadt Gent weer in een wintersfeer. Organisator EMO bvba van de Gentse Winterfeesten doet er alles aan om de puike vermelding van The Guardian te blijven waarmaken. De Britse krant zette Gent op de derde plek bij 'Europese steden die je moet bezoeken tijdens de kerstperiode'.

 LICHTHEMEL: De blikvanger, de lichthemel in Klein Turkije, verandert. Er komen opnieuw lichtjes, uiteraard, maar hoe het er dit jaar zal uitzien, blijft nog even een goed bewaard geheim.


KERSTBOOMBAR: Op de Korenmarkt komt, ter hoogte van de Veldstraat, een 10 meter hoge 'kerstboombar'. Dat is dus - letterlijk - een 10 meter hoge kerstboom met lichtjes, en rond de voet daarvan is een bar ingericht. Het is alvast een verwelkoming van jewelste voor wie uit de Veldstraat komt.


RENDIER: De kerstmarkt strekt zich niet uit tot op de Kouter, maar die wordt wel mee verlicht. De Kouter krijgt namelijk een 7 meter hoog lichtgevend rendier.


DENNENBOS: Op het Veerleplein komt een heus dennenbos, met middenin een overdek terras. Twee van de vijf weken komen ook foodtrucks naar daar.


HOUTHAKKERSHUT: Het Novotel wordt mee betrokken in de sfeer, en wordt een typische houthakkershut. Die kan ook worden afgehuurd voor feestjes.


GSM: Wie hip wil doen, kan in de bars een bestelling doorgeven via gsm, en ook met de gsm betalen. Of Payconiq een trend wordt op de Winterfeesten, valt te betwijfelen.


CAMERA'S: De Winterfeesten worden veiliger, met meer camerabewaking. De camera's op de openbare weg worden continu in de gaten gehouden door de politie, zoals tijdens de Gentse Feesten


BALLENMOLEN: Het Sint-Baafsplein wordt anders ingericht, om het nog gezelliger te maken. Nu de stellingen van de kathedraal verdwenen zijn, kan dat. De kerstboomballenmolen krijgt een centralere plaats.


IJSPISTE: Uiteraard komt de ijspiste terug, en die zal opnieuw onder de Stadshal liggen. Schaatsen kost 7 euro, maar wie met De Lijn komt krijgt 2 euro korting.


REUZENRAD: Er komt opnieuw een reuzenrad op de Korenmarkt, maar dat wordt iets kleiner dan dat van de voorbije jaren. Nog steeds zin om de skyline te zien? Dat kan voor 8 euro, kindertarief 5 euro.


KERSTMANMAGIE: Ook het Land van W'ijs in de Sint-Niklaaskerk komt terug. Kinderen kunnen er in een magisch landschap van kerstbomen, pinguïns, rendieren en ijs op zoek naar de echte Kerstman, en dat voor 6 euro.


140 KRAAMPJES: O ja, kerstshoppen kan natuurlijk ook nog op de Winterfeesten. Want er komen opnieuw meer dan 140 kraampjes met de leukste spullen, de lekkerste winterkost, de meest geestrijke dranken.