Kerstbaby’s zien het levenslicht in Gentse materniteiten

De kleine Mathia kwam op kerstavond om vijf voor middernacht ter wereld.
Gianni Barbieux De kleine Mathia kwam op kerstavond om vijf voor middernacht ter wereld.
Kerstmis werd vandaag dubbel gevierd door een aantal Gentse gezinnen. In het verloskwartier van het AZ Jan Palfijn kwam de kleine Mathia Lin op kerstavond om 23.55 uur als eerste kerstbaby ter wereld.

Mama Chou Pim moest heel wat “arbeid leveren” voor haar zoontje iets voor middernacht ter wereld kwam. “We vieren Kerst niet thuis, maar Mathia was wel uitgerekend voor 24 december”, getuigt de kersverse moeder. Nog in Jan Palfijn zag kerstekind Mouna om 4 uur het levenslicht. Vader Djellel en moeder Hasna verwelkomen zo hun derde dochtertje. “We zijn van Algerijnse afkomst dus we hebben geen band met Kerstmis, maar het is wel fijn dat Mouna op een Belgische feestdag verjaart.”

Moeder Hasna met haar pasgeboren dochtertje Mouna in de materniteit van Jan Palfijn.
Gianni Barbieux Moeder Hasna met haar pasgeboren dochtertje Mouna in de materniteit van Jan Palfijn.

Ook in het UZ Gent zag een kerstbaby het levenslicht. Astrid Jacobs beviel om 9.45 uur van de kleine Amaryllis. “Ze was uitgerekend voor 3 januari, maar het is wel speciaal dat ze op Kerstmis geboren is. Al heeft mijn vrouw wel een nicht die ook op kerst verjaart waardoor sommige mensen haar verjaardag soms vergeten. We hopen dat ons dochtertje daar van bespaard blijft”, zegt de trotse vader Jan Weymeis. Ook in de materniteit van Maria Middelares bevielen twee mama’s vandaag van een baby. Het moederhuis van het AZ Sint-Lucas spant de kroon met drie kerstkindjes.

Jan en Astrid zijn de trotse ouders van kerstbaby Amaryllis.
Gianni Barbieux Jan en Astrid zijn de trotse ouders van kerstbaby Amaryllis.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.