Kater uitzweten? Het kan op de fitnessbus

Annelies Cardoen uit het West-Vlaamse Moorslede bedacht de BBB'us voor haar masterproef.
Foto Joke Couvreur Annelies Cardoen uit het West-Vlaamse Moorslede bedacht de BBB'us voor haar masterproef.

Primeur op de Gentse Feesten. Voor het eerst krijg je tussen alle feestgedruis door de kans om je eventuele kater van de dag voordien uit te zweten dankzij de fitnessbus van studente Annelies Cardoen (22) uit Moorslede.


De West-Vlaamse turnde een afgeschreven Lijnbus om tot een fitnessbus, inclusief paaldanspaal. De BBB'us kwam tot stand voor haar masterproef Interieurvormgeving en is tijdens de Feesten te vinden in het Baudelopark. "Als de mensen geen tijd hebben om naar de fitness te gaan, dan breng ik de fitness wel zelf naar de mensen", verduidelijkt Annelies haar aparte initiatief. "Er kan in de bus zelf gesport worden, maar vooral rond de bus zijn er heel wat groepslessen en performances gepland: van BBB over ballet tot crossfit en fatburning. Dit is uniek op de Gentse Feesten, want het meest sportieve dat je tot nu toe kon doen waren dansworkshops."


Het integrale sportprogramma kan je terugvinden op de Facebookpagina 'The BBB'us'. Annelies zoekt ook sponsors om na de Gentse Feesten de bus aan te kopen. (CDR)