Kasteelmoord komt voor Gentse hof van beroep op 12 november

Het proces over de moord op Stijn Saelens (34) uit Wingene zal op maandag 12 november voor het Gentse hof van beroep komen.
Archiefbeeld, Hof van beroep in Gent
Photo News Archiefbeeld, Hof van beroep in Gent

De zogenaamde kasteelmoord is een van de meest spraakmakende moordzaken van de laatste jaren. Het parket van West-Vlaanderen heeft beroep aangetekend tegen de straffen voor alle verdachten die de Brugse correctionele rechtbank had opgelegd. André Gyselbrecht (67), Pierre Serry (67), Evert de Clercq (54) en Franciscus Larmit (41) werden respectievelijk tot 27, 21, 27 en 15 jaar cel veroordeeld. Zijzelf gingen ook in beroep tegen hun straffen. Evert de Clercq heeft ook gewisseld van advocaat, Walter Van Steenbrugge zal hem nu vertegenwoordigen in de plaats van Thomas Gillis.

De inleidingszitting staat gepland op 12 november in de namiddag. Daar zullen waarschijnlijk conclusietermijnen bepaald worden en wordt een datum beslist voor de behandeling van de zaak in beroep.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.