Kartel steekt hand weer uit naar Open Vld

De lijsttrekkers van Gent in debat.
sf De lijsttrekkers van Gent in debat.
Tijdens het kopstukkendebat van Knack en Radio 1 viel op dat het water tussen het kartel sp.a-Groen en Open Vld plots weer een stuk minder diep is. 

Toen aan sp.a-lijsttrekker Rudy Coddens werd gevraagd wat zijn favoriete coalitie was, bleek plots dat de CD&V van Mieke Van Hecke niet meer de enige optie is. “Als ik naar de programma’s kijk, sluit dat van CD&V zeker op sociaal vlak het dichtst bij ons aan”, zei Coddens, gevolgd door: “Maar als ik kijk hoe we de voorbije jaren met de liberalen hebben samengewerkt, zie ik niet in waarom we niet met Open Vld verder zouden kunnen". Opmerkelijk, na de uithalen van onder meer Daniël Termont naar Mathias De Clercq de voorbije dagen en weken. 

En De Clercq, die lachte er vrolijk mee. “Oei, sinds het kartel in een slechte peiling gezien heeft dat het niet genoeg zal hebben met CD&V, zijn wij blijkbaar weer een optie. Wat zal het morgen zijn?” Coddens zei ook duidelijk dat het Vlaams Belang én PvdA géén optie zijn als coalitiepartner. 

Mathias weigerde te zeggen welke coalitie hij wil, en orakelde zoals steeds: “Ik lonk niet naar links, ik lonk niet naar rechts, ik luister naar de stem van de Gentenaars". N-VA sluit PvdA, Vlaams Belang én het kartel uit. "Met het kartel krijg je meer van hetzelfde.” 

Maar hoe er ook gerekend en geteld wordt, uiteindelijk zal pas op 14 oktober duidelijk worden welke opties er zijn voor een volgend bestuur voor onze stad.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.