Kapper vervoerde ook hasj: celstraf dreigt

Er hangt een Gentse kapper een celstraf boven het hoofd voor het vervoeren en bezitten van hasj. De man sukkelt zelf met een drugprobleem.
Archiefbeeld.
BELGA Archiefbeeld.

Het leven van een kapper in opleiding gaat niet altijd over rozen. M.F. uit Gent kwam zeventien jaar geleden naar ons land, en droomt ervan om een eigen kapsalon uit de baten. In tussentijd volgt hij een opleiding en gaat hij ook bij mensen aan huis om hun haar te knippen.

"Aan belachelijke tarieven", vertelt zijn advocaat. "Hij is een tijd geleden verslaafd geraakt aan drugs en knipt nu haar om zijn middelen te betalen." 

Het ging zelfs verder: de man vervoerde in opdracht van een oude kennis ook drugs. Bij een politiecontrole tussen Kortrijk en Gent werd bijna een kilo hasj ontdekt in zijn wagen. Ook bij de huiszoeking die erop volgde, vond de politie drugs.

Het parket vordert een jaar celstraf en 8.000 euro boete, maar voegde er deze ochtend meteen aan toe dat ook een straf met uitstel kan voldoen. De beklaagde heeft namelijk een blanco strafverleden, en vertelde tijdens zijn verhoor meteen wie zijn opdrachtgever en tussenpersoon waren. Dat kan politioneel onderzoek naar netwerken bevorderen. 

De man kent zijn lot over twee weken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.