Kalandeberg ligt wéér open, maar niet voor het Lam Gods: banken worden eindelijk vervangen

De bankjes op de Kalandeberg worden eindelijk vervangen
Wannes Nimmegeers De bankjes op de Kalandeberg worden eindelijk vervangen
Aannemer Denys beloofde tegen vanavond de put die ze gegraven hebben in de hoop de Rechtvaardige Rechters terug te vinden, netjes terug toe te leggen. Maar wat blijkt? Er wordt alweer gebroken op de Kalandeberg. Alleen gaat het nu niet om het Lam Gods, maar om de ‘lelijke’ banken.

De werknemers van Denys zijn inderdaad bezig hun put netjes te dichten, en ervoor te zorgen dat er geen spoor meer te zien zal zijn van de zoektocht naar de Rechtvaardige Rechters. Dat lijkt aardig te lukken.

Maar intussen wordt twee meter verder alweer gewerkt. De zone rond de zitbanken is afgespannen met rood-wit lint. Niet dat iemand nu plots denkt dat dat verdwenen paneel daar alsnog onder de grond zou zitten. Het is gewoon toeval dat net nu de werken beginnen om de banken te vervangen. Die lelijke zitbanken zijn al langer een doorn in het oog van vele Gentenaars. Stephanie D’Hose drong er al meermaals op aan om die te vervangen, en nu gebeurt dat ook echt. Schepen van openbare werken Filip Watteeuw had beloofd dat het voor de zomer zover zou zijn, en dat blijkt dus te kloppen. Er komen niet alleen vier nieuwe zitbanken in U-vorm, daarrond komen ook groen en spelprikkels voor kinderen.

Denys legt het ‘Lam Gods-gat’ netjes weer dicht
Wannes Nimmegeers Denys legt het ‘Lam Gods-gat’ netjes weer dichtReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.