K3 kwam vuilvissen in Gents Water

Wouter Woussen tussen de meisje van K3
RV / Tim Van der Mensbrugghe Wouter Woussen tussen de meisje van K3
Zag u ze varen? De meisjes van K3 maakten de Gentse waterlopen onveilig in een kano! Radio 2 nodigde hen uit, alleen lieten zij de bevallige meisjes niet zingen, maar wel zwerfvuil ruimen op het water.

Wouter Woussen en Tim Van der Mensbrugghe zijn fervente kanovaarders in Gent. Tim en Wouter waren de allereerste die de nieuw opengelegde Reep kwam testen met een kano, die al klaar lag nog voor de dam was doorbroken. En het duo post geregeld de meest idyllische beelden van op het water. Dus waren zij de uitverkorenen om de K3’tje de knepen van het vak aan te leren.

Niet eens gewoon voor de lol. Want in opdracht van Radio 2 en DOKano kwamen de meisjes zwerfafval uit de Gentse wateren vissen. “We hebben enorm veel lol gehad, maar wat was het toch eigenlijk triest om te moeten doen...” postte Klaasje achteraf. Ze had het in haar post ook over de Gentse ‘grachten’, en hemelde de acties van het Gents MilieuFront en Natuurpunt Gent op. Ook zij ruimen regelmatig de Gentse waterlopen op. “Wij vinden het enorm belangrijk dat mensen zich bewuster worden van dit probleem. Voel je verantwoordelijk voor onze aarde. Wij hebben met eigen ogen ondervonden hoe groot dit probleem is. Dus alsjeblieft, bekijk de acties en kijk zelf wat je kan doen.”
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.