Jonge fietsster zwaargewond na ongeval met vrachtwagen: geen dodehoekongeval

De jongedame werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis.
Jeffrey Dujardin De jongedame werd in levensgevaar overgebracht naar het ziekenhuis.
In de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg is een fietsster deze namiddag levensgevaarlijk gewond geraakt bij een aanrijding door een vrachtwagen. Het levensgevaar is intussen geweken. Het ging niet om een dodehoekongeval, zo blijkt uit de eerste vaststellingen van de verkeersdeskundige. De bestuurder van de vrachtwagen had de fietser kunnen opmerken.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het ongeval gebeurde rond 16.15 uur op het kruispunt van de Sint-Bernadettestraat en de Hogeweg. De jongedame en de vrachtwagen kwamen beide uit de Sint-Bernadettestraat. De fietsster reed rechtdoor maar de vrachtwagen sloeg rechts af.

Ze kwam onder de vrachtwagen terecht. Het moet een enorme klap geweest zijn, haar fiets is volledig geplet. Het slachtoffer werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar het levensgevaar is intussen geweken. Het ging om een 35-jarige vrouw uit Oostakker. De bestuurder van de vrachtwagen, een 40-jarige man uit Brakel, raakte niet gewond. 

De Gentse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen had een verkeersdeskundige aangesteld. De fietser was zichtbaar vanuit de plaats waarin de chauffeur in zijn cabine zat. Alles wijst dus op een onoplettendheid van de chauffeur. De man had niet gedronken. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor een periode van 15 dagen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Patrick Van Overmeire

    Nogmaals een ongeval door de fout van de overheid laat de zwakke weggebruiker nog meer toe en er zullen er nog meer gebeuren, geef deftige verkeerslessen en de gevaren in het verkeer want grote voertuigen hebben veel dode hoeken.