Jenaplanschool De Kleurdoos lanceert ‘groene donderdag’: leerlingen in groene outfit naar school

Na de actie onder de stadshal van vorige week door Gentse basisscholen pakt Jenaplanschool De Kleurdoos vanaf deze week uit met een nieuwe klimaatactie.
Gianni Barbieux Na de actie onder de stadshal van vorige week door Gentse basisscholen pakt Jenaplanschool De Kleurdoos vanaf deze week uit met een nieuwe klimaatactie.
De Gentse Jenaplanschool De Kleurdoos toont zich solidair met de klimaatbetogingen van de voorbije weken. Omdat veel leerlingen nog te jong zijn om mee te betogen, lanceert de school een ‘groene donderdag’. De leerlingen zullen vanaf nu elke donderdag groene kleren aantrekken en een groene vlag buiten hangen.

De Kleurdoos doet haar naam alle eer aan, maar roept ook andere Gentse scholen om haar voorbeeld te volgen. Samen met het MOS-team (milieuzorg op school) beslisten de leerlingen van Jenaplanschool De Kleurdoos om de klimaatbetogingen op een alternatieve manier te steunen. De leerlingen met een warm hart voor het klimaat zullen voortaan elke donderdag in groene outfits naar school gaan. De school zal wekelijks ook een groene vlag uithangen. “Met die symbolische daad geeft de school een stem aan leerlingen die nog te klein zijn om mee te betogen in Brussel”, klinkt het bij de directie.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.