Jaarlijks spektakel in Mendonk lokt veel volk, ondanks regen

De dierenwijding in Mendonk.
VDS De dierenwijding in Mendonk.
Mendonk wordt één keer per jaar overspoeld door dierenliefhebbers. De Sint-Hubertusviering daar is immers elk jaar een feestelijk spektakel. Alleen de roofvogels ontbraken dit jaar.

Mendonk, één van de verste uithoeken van Gent, vierde zondag uitgebreid Sint-Hubertus, de patroonheilige van de jagers. Ook in Wondelgem en Oostakker wordt ter gelegenheid van Sint-Hubertus een dierenwijding georganiseerd, maar in Mendonk is dat een heus spektakel. Een lange rij met koetsen, ruiters, pony’s, honden en andere dieren passeren dan langs de kerk, waar ze gewijd worden en een gewijde mastel ontvangen. Heel wat mensen komen naar die dierenparade kijken. Nadien is er een gezellig marktje waar ook jenever geschonken wordt. Ook zondag was er heel wat volk op de been in Mendonk, ondanks de regen. Alleen de roofvogels ontbraken op het appel. Normaal gezien komt er een roofvogelvereniging met valken, uilen en soms zelfs een arend, en die kunnen uiteraard ook altijd op veel aandacht rekenen.

VDS
VDS
VDS
Een ezel draagt de mand met mastellen.
VDS Een ezel draagt de mand met mastellen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.