Ivago veegt laatste feestgangers van Vlasmarkt

De laatste feestvierders klampen zich vast aan de veegwagens van Ivago.
Wannes Nimmegeers De laatste feestvierders klampen zich vast aan de veegwagens van Ivago.
Het beste feestje begint pas als iedereen denkt dat het afgelopen is. Terwijl de grote massa al naar huis ging, bouwden enkele honderden nachtbrakers nog een laatste party op de Vlasmarkt.

Een Irish coffee en boterham met ‘uuflakke’ vormden de brandstof om urenlang door te gaan tot ver na het ochtendgloren. Om 10 uur stierven dan de laatste beats weg en kwamen de veegmachines onverbiddelijk de Vlasmarkt opgereden voor de grote schoonmaak. De mannen van Ivago kregen politiebegeleiding voor de feestgangers die hen op ludieke wijze belaagden of aanmoedigden. Eén enkeling mocht al dansend even een bladblazer hanteren. Allemaal met de bedoeling om het feestje toch nog maar wat langer te laten duren. Het einde verliep echter vlot en vreedzaam. Al hadden enkele feestgangers ondersteuning van hun vrienden nodig om de weg naar huis terug te vinden.

Tijdens het laatste uur vallen traditioneel ook heel wat merkwaardige taferelen te spotten. Zo werd enkele van de knuffels ritueel verbrand of verscheurd, een andere feestganger kuiste zijn schoenen aan de veegmachine van Ivago.

Een Irish coffee en boterham met ‘uuflakke’ vormden de brandstof om urenlang door te gaan.
Wannes Nimmegeers Een Irish coffee en boterham met ‘uuflakke’ vormden de brandstof om urenlang door te gaan.
Een uur voor het einde werden er boven het Botramkot duchtig gestrooid met pluchen knuffels tot groot jolijt van het publiek.
Wannes Nimmegeers Een uur voor het einde werden er boven het Botramkot duchtig gestrooid met pluchen knuffels tot groot jolijt van het publiek.
Het is aftellen naar de volgende editie van de Gentse Feesten.
Wannes Nimmegeers Het is aftellen naar de volgende editie van de Gentse Feesten.
Een uur voor het einde werden er boven het Botramkot duchtig gestrooid met pluchen knuffels tot groot jolijt van het publiek.
Wannes Nimmegeers Een uur voor het einde werden er boven het Botramkot duchtig gestrooid met pluchen knuffels tot groot jolijt van het publiek.
Niet alle knuffels overleefden de worp.
Wannes Nimmegeers Niet alle knuffels overleefden de worp.
De Vlasmarkt stond maandagochtend nog bomvol.
Wannes Nimmegeers De Vlasmarkt stond maandagochtend nog bomvol.
Een stille getuige van het feestgedruis.
Wannes Nimmegeers Een stille getuige van het feestgedruis.
De opkuisploeg van Ivago werd op luid gejuich onthaald.
Wannes Nimmegeers De opkuisploeg van Ivago werd op luid gejuich onthaald.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.