Internationale School boomt

NIEUWBOUW DE PINTELAAN BIEDT PLAATS AAN 150 KINDEREN VAN EXPATS

De leerlingen begraven een tijdscapsule op het terrein van ISG aan de De Pintelaan.
Foto's Masscho De leerlingen begraven een tijdscapsule op het terrein van ISG aan de De Pintelaan.
Aan de De Pintelaan werd gisteren de eerste steen gelegd van de nieuwe Internationale School Gent (ISG). Vanaf 1 september volgend jaar kunnen er 150 kinderen van expats les volgen. De nieuwbouw was dringend nodig omdat ISG een succes is en de ruimte in de Leopoldskazerne te krap werd.

De Internationale School in Gent is een succesverhaal. Op 1 september 2012 ging ISG van start met 9 leerlingen in de Ledeganckstraat, waar ze het gebouw deelden met De Kleine Icarus. Nu zitten er al 50 kinderen van meer dan 30 nationaliteiten. Vorig jaar verhuisde de school naar de Leopoldskazerne omdat het in de Ledeganckstraat te krap werd. Aangezien de school blijft groeien, werd uitgekeken naar alweer een nieuwe locatie. De Gentse universiteit biedt de terreinen aan de De Pintelaan 260 voor vijftig jaar in erfpacht aan voor ISG. Daar is plaats voor 150 kinderen in kleuter- en lager onderwijs. Maar de uitbreidingsplannen stoppen daar niet. "Over enkele jaren zal ook de nood aan secundair onderwijs acuut worden", zegt schepen Sofie Bracke (Open Vld). Zij ging destijds als toenmalig schepen van Innovatie van start met het ISG en blijft het dossier verder opvolgen.

Economie

Partijgenoot Christophe Peeters, huidig schepen van Innovatie, voorziet in een eenmalige subsidie van 750.000 euro voor de bouw van de school. "Ik ben zeer blij dat de stad investeert om de internationale school hier te verankeren. Dat is zeer belangrijk voor de economische ontwikkeling van Gent", zegt Bracke. Gent is centraal gelegen voor expats die bij Oost- en West-Vlaamse bedrijven werken. "Dankzij ons laag inschrijvingsgeld is ISG ook laagdrempelig voor werknemers die zelf moeten instaan voor het schoolgeld van hun kinderen."


Ook Maija Lusher, directeur van ISG, is enthousiast over het nieuwe gebouw. "Dit wordt een fantastische leeromgeving met ruimte om te blijven groeien", zegt ze. "De leerlingen mochten zelf hun droomschool tekenen. We zullen wel eens met de architect moeten praten, want de helikopterlandingsplaats, het dakzwembad en de glijbaan om de school te verlaten zijn ze precies vergeten", grapt Lusher. Die tekeningen werden, samen met een foto van de leerlingen en leerkrachten en enkele documenten, in een tijdscapsule gestoken die de kinderen mochten begraven. Over vijftig jaar kan die dan weer opgegraven worden.