Ingepakt door Christo? Nee, boetiekhotel met 90 kamers in de maak in Gent

Volgend jaar opent gebouw aan Brabantdam dat acht jaar leegstond

De Braempoort op de hoek Brabantdam - François Laurentplein is helemaal ingepakt.
Wannes Nimmegeers De Braempoort op de hoek Brabantdam - François Laurentplein is helemaal ingepakt.
De hoek van het François Laurentplein en de Brabantdam is wit verpakt. Het lijkt alsof kunstenaar/gebouwinpakker Christo er aan de slag is geweest, maar dat is niet zo. Eindelijk is de renovatie van de Braempoort-galerij gestart. Die stond ruim 8 jaar leeg. Volgend jaar opent er een boetiekhotel met 80 kamers en een glazen penthouse.

Vorig jaar nog namen krakers hun intrek in het gigantische gebouw. Want behalve het leegstaande shoppingcenter, dat doorloopt tot in de Vlaanderenstraat, herbergt de Braempoort ook nog eens een massa kantoren. Projectonwikkelaar Urban Link pakt deze stadskanker nu eindelijk aan.

Verdieping in glas

In de loop van 2020 zal die plek onherkenbaar veranderd zijn. Er opent dan een eigenzinnig boetiekhotel met 90 kamers. Momenteel wordt het hele gebouw gestript. De vale grijsbruine gevel zal verdwenen zijn, en plaats gemaakt hebben voor witte natuursteen. Bovenaan wordt een verdieping in glas toegevoegd. 

Even binnenwippen

De vroegere patio, waarrond de winkels van het shoppingcenter lagen, wordt de hotellobby. Er komt uiteraard ook een restaurant, en ook nog steeds enkele winkeltjes. De bedoeling is dat er een ontmoetingsplek komt waar ook Gentenaars zomaar even binnen wippen. Een plek zoals ook het Marriott op de Korenlei heeft. Verder zullen de kamers, de gangen en de lobby opvallend aangekleed zijn. Architectenbureau Bontinck tekende het ontwerp, het interieur is van de hand van King George.

Goedkoop zal het nieuwe hotel niet zijn, maar ‘pokkeduur’ ook niet. Een kamer zou rond de 100 euro per nacht kosten. Het hotel komt niet in handen van een keten. Urban Link wil het zelf uitbaten, en trok Paul Suy aan als hotelmanager. Hij heeft ervaring, want hij startte in 2007 al het Marriott Hotel op.

Een toekomstbeeld van de Braempoort.
RV Een toekomstbeeld van de Braempoort.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.