Inbraakplaag in Oostakker: inbrekers slaan toe in minstens 4 straten op 1 avond

e
belga e
Oostakker stond dinsdagavond op stelten, een heuse inbraakplaag daalde neer over de Gentse deelgemeente. De ene na de andere melding kwam binnen op sociale media. De gemeente is de afgelopen twee dagen al meermaals slachtoffer geweest van inbrekers.

In de Landmanstraat werden rond 20 uur twee inbrekers betrapt door de bewoners, de politie startte een zoektocht naar de verdachten. In de Magergoedkouter werd om 21.20 uur ingebroken, in de Absdalestraat werd om 22 uur een raam ingegooid, daar werden de inbrekers afgeschrikt door de kinderen die in het huis zaten. Maar er werd ook in een ander huis ingebroken in die straat. Maandagavond werd er al in een achttal huizen in de buurt van de Orchideewijk ingebroken. “Er zijn al verschillende meldingen binnengekomen van inbraken dinsdagmiddag al, we vermoeden dat het over een bende gaat”, zegt politiewoordvoerder Dirk De Sutter.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Barbara de Staute

    Wanneer komt er wet omtrent bescherming van je eigendom zoals in Nederland?? En Termont wou geen Buurtinformatienetwerken... Wie beschermen ze eigenlijk: de hardwerkende burger of het gespuis?

  • Tina Colpaert

    Heeft de politie daar lang moeten over denken dat het om een bende gaat het word met de dag erger wij moeten ons beginnen beveiligen en beschermen!