IJslandse kok krijgt Michelinster én verwacht derde kindje deze week

Vilhjalmur Sigurdarson en Joke Michiel bij de uitreiking van de Michelinsterren.
Wannes Nimmegeers Vilhjalmur Sigurdarson en Joke Michiel bij de uitreiking van de Michelinsterren.
Gent heeft er een Michelinster bij en heeft dat te danken aan de IJslandse kok Vilhjalmur Sigurdarson die in Gent Souvenir opende in de Brabantdam. “Er waren zo veel redenen om voor Gent te kiezen”, zegt hij. Het wordt sowieso een topweek voor Vilhjarmur en zijn vrouw Joke. Eind deze week verwachten ze een derde kindje.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vilhjalmur is een echte Scandinavische koele kikker, dat geeft hij ook zelf toe. Maar toen zijn naam werd afgeroepen, sprong hij toch recht en gooide zijn armen bij wijze van overwinningsgebaar in de lucht. Na twee jaar in Gent heeft hij zijn Michelinster beet. 

“Ik ben destijds naar België verhuisd om hier in een restaurant te werken. Het zou maar een tijdelijke tussenstop zijn maar het leven nam het over. Ik leerde Joke kennen en uiteindelijk ben ik blijven plakken”, zegt hij. “Dat we ons in Gent hebben gevestigd, had meerdere redenen. Het moment was daar om een investering te doen, het culinair klimaat is hier ideaal en we vonden er een geschikt pand. We hebben het ons niet beklaagd want alles gaat prima.”

Het koppel staat voor een bijzondere week. Maandag een eerste Michelinster en tegen eind deze week een derde kindje. “We hebben elkaar op restaurant leren kennen. Ik maakte culinaire reportages voor tv en zo kwam ik in contact met Vilhjalmur. Van het één kwam het ander”, legt Joke uit. 

“Aanvankelijk dachten we niet eens naar deze uitreiking te komen aangezien het kindje er deze week nog moet zijn. Gelukkig zijn we toch gekomen”, lacht Vilhjalmur.

Hoe staat het met de andere Gentse sterrenzaken. Michael Vrijmoed blijft aan de top met twee sterren. Hij verhuist ook niet naar Zuid-Afrika zoals hij de aanwezigen even probeerde duidelijk te maken. Horseele in de Ghelamco Arena, Chambre Séparée van Kobe Desramaults, OAK van Marcello Ballardin en Publiek van Olly Ceulenaere behouden hun Michelinster. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.