Iedereen vrijdag welkom op ‘openingswandeling’ van 123-piano

Een 123-piano aan het station, bij een van de vorige edities.
Wannes Nimmegeers Een 123-piano aan het station, bij een van de vorige edities.
Het startschot van de 7de editie van het Street Art Festival ‘123-piano’ weerklinkt vrijdag. Het is nog steeds een initiatief van muzikant Sioen, Quatre Mains Klaviercentrum en de stad Gent. Iedereen is welkom op het openingsconcert om 19.30 uur.

Eigenlijk is het zelfs een ‘openingswandeling’, want het startschot wordt gegeven aan de piano in de Krook. Van daar trekt een olijk gezelschap langs de vier andere piano’s om overal ‘de muziek in gang te steken’. Eindigen gebeurt rond 22 uur onder de Stadshal met een ‘silent concert’, waarbij 600 mensen via een koptelefoon kunnen meeluisteren. 

De pianisten van dienst zijn niet de minsten. Köhn&KaOs doet aan ‘robotpianopoetry’, Guy Tallo (live) brengt ‘Italo disco: piano vs.turntables’, Congolese zanger/danser TK Russell & 123-huispianist Ilja Van Braeckel gaan een unieke samenwerking aan, internationaal gerenommeerde Gentse sopraan Emma Posman (jawel!) brengt pianist Bert De Rycke mee voor het klassieke werk, en het ‘silent concert’ onder de Stadshal komt van piano-wizzard Poltrock.

Van deur tot deur

De piano’s staan dit keer – 5 weken lang – aan de Krook, in AZ Sint-Lucas, bij ENTR in de Ham, en aan de Bisdomkaai. Ook de 123-take-away-piano rijdt dit jaar opnieuw van deur tot deur. In vijf buitenwijken van Gent kan je op een van de vijf woensdagen tijdens het festival een liedje aan huis bestellen.

Wie het ‘silent concert’ van Poltrock wil bijwonen, registreert zich best via deze link, om zo een hoofdtelefoon te bemachtigen. De toegang is gratis. Alle info over 123-piano op de website.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.