Ideaal voor starters: win één week The Box

Sarah Verwilst en Delphine De Roose kregen bezoek van toen nog schepen Mathias De Clercq toen zij hun concept uittestten in The Box.
James Arthur Sarah Verwilst en Delphine De Roose kregen bezoek van toen nog schepen Mathias De Clercq toen zij hun concept uittestten in The Box.
Startende ondernemers en creatievelingen kunnen vanaf maandag 28 januari meedoen aan een wedstrijd waarmee ze één week lang gratis The Box Gent mogen gebruiken. Dat is een plug-and-play handelspand in de Dampoortstraat 47.

In The Box staat alles klaar om er gelijk welke winkel te kunnen starten. Wie overweegt een zaak te beginnen, kan daar uittesten of er een publiek voor is. In 2017 startten de stad Gent en Stebo vzw The Box Gent op, naar het voorbeeld van The Box Vlaanderen. The Box in Gent geeft zowel startende als bestaande ondernemers een ruimte om te experimenteren, om hun product of concept op een laagdrempelige manier en zonder veel investeringen en risico’s uit te testen bij het grote publiek. Voorzieningen, verzekeringen en vergunningen zijn standaard al in orde. En dat werkt. 

“In totaal konden de voorbije twee jaar 130 ideeën getest worden in een realistische setting via The Box in de Dampoortstraat”, zegt economieschepen Sofie Bracke (Open Vld). “Het is leuk om te zien als die geteste concepten daarna, al dan niet na bijsturing, een vaste stek krijgen in onze stad.”

De instructies voor de wedstrijd verschijnen maandag 28 januari op de Facebookpagina van The Box Vlaanderen. Na een eerste ronde, waar succes zal afhangen van een foto en het aantal ‘vind-ik-leuks’, stoten deelnemers al dan niet door naar de tweede ronde, waarin ze hun idee voorstellen aan een jury die de uiteindelijke winnaar kiest. Eén week The Box is 500 euro waard.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.