Hulpdiensten verzorgden al 19 hitteslachtoffers

Een bezoeker zoekt verkoeling onder een vernevelaar. De voorbije twee dagen werden 19 mensen onwel door het uitzonderlijk warme weer.
Wannes Nimmegeers Een bezoeker zoekt verkoeling onder een vernevelaar. De voorbije twee dagen werden 19 mensen onwel door het uitzonderlijk warme weer.
19 bezoekers werden de afgelopen twee dagen onwel door de hitte: 7 op dinsdag en 12 op woensdag. “Enkele mensen werden opgenomen in het ziekenhuis, maar zijn intussen al weer thuis”, zegt feestenschepen Annelies Storms (sp.a).

Op het Sint-Baafsplein kreeg een 70-jarige muzikant na een optreden woensdagavond af te rekenen met hartproblemen. “De hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen om hem te verzorgen. Gelukkig is hij intussen aan de beterhand”, zegt organisator Ivan Saerens.

In totaal verzorgden het Rode Kruis en het Vlaamse Kruis woensdag 170 bezoekers. Negen mensen moesten voor verzorging naar het ziekenhuis.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.