Hoofddoeken blijven toegelaten aan Gentse balies

Met Hafsa El-Bazioui heeft Gent een eerste gemeenteraadslid met een hoofddoek
BELGAONTHESPOT Met Hafsa El-Bazioui heeft Gent een eerste gemeenteraadslid met een hoofddoek

Het baliepersoneel van de stad Gent mag nog steeds religieuze of levensbeschouwelijke symbolen dragen. Hoofddoeken blijven dus toegelaten. Vlaams Belang trachtte een verbod door te duwen door een oud voorstel van Open Vld opnieuw voor te leggen. In 2007 stelde Sami Souguir (Open Vld) namelijk voor om hoofddoeken en andere religieuze symbolen te verbieden voor stadspersoneel aan de balies. Dat werd toen ook aanvaard, maar later teruggedraaid. Uiteindelijk stemden alle partijen behalve Vlaams Belang en N-VA het voorstel weg.

Met Hafsa El-Bazioui (Groen) heeft Gent een eerste gemeenteraadslid met een hoofddoek. Zij noemde het manoeuvre van Vlaams Belang een louter ideologische discussie. “Er zijn belangrijkere en echte problemen die aangepakt moeten worden”, zegt ze. 

Het hoofddoekendebat zette de gemeenteraad op scherp. De politie was aanwezig omdat er rechts protest was aangekondigd, maar niemand daagde op.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.