Honderd jongeren bouwen ‘wc-rollenhuis’ voor Design Museum

Het huis, gemaakt van gerecycleerde wc-rollen, zwammen en bamboe, is te bewonderen in het Design Museum.
Wannes Nimmegeers Het huis, gemaakt van gerecycleerde wc-rollen, zwammen en bamboe, is te bewonderen in het Design Museum.
In het Design Museum kan een bezoek brengen aan het ‘HUIS te DUURzaam’. Honderd jongeren van verschillende scholen binnen en buiten Gent bouwden een huis met behulp van zwammen.

“Bouwafval is goed voor 40 procent van de totale afvalstroom in de Europese Unie. Met dit huis van de toekomst tonen de jongeren de fundamenten voor een nieuw duurzaam model met de natuur als leidraad”, zegt Jasper Bloemen van Glimps, de organisatie die het project in goede banen leidt. “Ze deden dit door zwammen te laten groeien op overschotten van toiletpapier en resten koffiegruis. Het huis dat gebouwd is uit mycelium (onderdeel van zwammen, red.) en bamboe staat symbool voor de natuurlijke bouwstenen van de toekomst. Mycelium zal in de toekomst bijvoorbeeld ook ingezet worden als isolatiemateriaal.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.