HLN tekent Gentse Feester: Luk De Bruycker

Helena met haar Pierke.
Jeffrey Dujardin Helena met haar Pierke.

HLN telt samen met de Gentenaars af naar de Gentse feesten, daarom tekent onze HLN-kunstenaar elke dag een bekende Gentse Feester. Onze lezers kunnen dat kunstwerk winnen als ze als eerste raden wie het is. Elke dag om 12 uur is er een livestream voorzien waar je de tekening tot leven ziet komen. Onze kunstenaar voelde de innerlijke Rubens naar boven komen toen hij Pierke Pierlala mocht schilderen.

Voor de 28-jarige Helena De Smet uit Sint-Amandsberg was het evident, “Ik was aan het scrollen toen ik ineens de livestream zag. Ik herkende hem snel, Luk woont niet ver van mijn ouderlijk huis.” Helena kijkt dan ook enorm uit naar de Gentse Feesten, “Eens goed gaan feesten”, zegt ze. “En natuurlijk ook passeren langs de Vlasmarkt. Ik kan moeilijk naar huis gaan eens ik daar ben”, zegt ze met een glimlach.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.