Hitte doet (pas aangelegde) asfalt in Hoogpoort smelten

Het asfalt kwam los door de hitte.
RV Het asfalt kwam los door de hitte.
Het was een opmerkelijk beeld vandaag in de Hoogpoort. De asfalt die de afgelopen dagen gegoten werd om losliggende stenen te vervangen, begon te smelten door de verzengende hitte.

Enkele stukken bleven zelfs hangen aan de zolen van voorbijgangers. Om het euvel te verhelpen werd zand gestrooid over het pas gegoten asfalt. De handelaars in de straat stellen de slechte staat van de centrumstraat al langer aan de kaak: de natuurstenen kunnen de passage van vracht- en bestelwagens die nog steeds door de straten rijden niet aan. Eerder bevestigde schepen Filip Watteeuw al aan onze krant dat een grondige heraanleg op de planning staat.

De asfalt begon vandaag te smelten in de Hoogpoort.
Yannick De Spiegeleir De asfalt begon vandaag te smelten in de Hoogpoort.

Ook elders in de stad was het puffen geblazen. Zo deelden de rederijen paraplu’s uit om de toeristen die gebruikmaken van hun boten te beschermen tegen de loden zon. “Normaal gebruiken we die enkel als het regent, maar elke verkoeling is nu welkom. We merken ook dat minder mensen gebruikmaken van onze bootjes, normaal is het veel drukker op zaterdag”, zegt Ginette van rederij de Gentenaer.

Hitte in Gent: paraplu's als bescherming tegen de zon.
Yannick De Spiegeleir Hitte in Gent: paraplu's als bescherming tegen de zon.
Hitte in Gent: paraplu's als bescherming tegen de zon.
Yannick De Spiegeleir Hitte in Gent: paraplu's als bescherming tegen de zon.
Een hond zoekt verkoeling in de fontein op het Sint-Baafsplein.
Yannick De Spiegeleir Een hond zoekt verkoeling in de fontein op het Sint-Baafsplein.7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • egbert vansteenstraeten

  In Spanje, Italië en Dubai is het nog veel warmer maar smelt de asfalt niet. Hier wordt op alles bespaard zodat de aannemer en opdrachtgever geld in hun zakken kunnen steken en binnen de paar jaar opnieuw moeten beginnen en weer op nieuw geld in de zakken enz..

 • Didier Verhamme

  In het zuiden van Frankrijk blijft de asfalt liggen ondanks dat er daar nog warmer is ? Hoe komt dat ?

 • eddy robbeets

  Ik woon al 10 jaar in Thailand waar het naargelang het seizoen het ganse jaar door tussen de 30°C en 45°C is en hier zie je geen gesmolten asfalt ???

 • Jos Spriet-Dewaele

  Asfalt smelt toch altijd bij hitte hoe kan hij anders gegoten worden maar hier komt hij duidelijk los en dit ligt aan de aannemer denk ik.

 • Kirsten Hershe

  In zuid Frankrijk en andere landen is het zo goed als een heel jaar heet, toch smelt daar nooit asfalt, komen geen fietspaden of verkeersremmers omhoog. In België twee dagen op rij mooi weer en het is weer van dat. Heb ik daarvoor 25 jaar lang jaarlijks +500euro wegentaks betaald?